изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 15:55 EEST
AFP: Електоралната колегия на САЩ е потвърдила победата на президентските избори на Доналд Тръмп    
По светаВашингтон. Електоралната колегия на САЩ е потвърдила, както се очакваше, победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде AFP. Шест седмици след неговата изненадваща победа над Демократическата партия на САЩ, Тръмп получи необходимите 270 електорни гласа, за да обяви победата си за официална. Той ще поеме властта на 20 януари 2016 г.

Вашингтон. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп осъди нападението срещу коледния пазар в Берлин, при което загинаха девет души, а още десетки бяха ранени, свързвайки атаката с „ислямския тероризъм“, предаде Reuters.
„Ислямска държава“ и другите ислямисти продължават да избиват християните в техните общности и места на поклонение като част от своя глобален джихад“, заяви Тръмп. Според него това нападение, както и тези от понеделник в Цюрих и в Анкара „показват, че нещата стават от лоши, по лоши. Цивилизованият свят трябва да се замисли“.

Анкара. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп осъди убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, наричайки нападателя „радикален ислямски терорист“, предаде AFP. „Днес предадох своите съболезнования за семействата и близките на руския посланик в Турция, който бе убит от радикален ислямски терорист“, заяви Доналд Тръмп в свое официално заявление. „Убийството на посланик е нарушение на всичките правила на цивилизования ред и трябва да бъде осъдено“, добави той.

Вашингтон.
Новоизбраният президент на САЩ заяви, че ще работи, за да обедини разделената страна, след като електоралната колегия потвърди неговата победа на президентските избори в страната, предаде AFP. „Благодаря на американския народ за неговия глас, избрал ме за следващ президент на САЩ“, заяви Тръмп след излизането на официалните резултати. „С тази историческа крачка ние ще можем да потеглим към светлото бъдеще пред нас. Ще работя здраво, за да обединя тази страна и да бъда президент на всички американци“, зарече се Тръмп.

Вашингтон. В понеделник електорите от Републиканската партия в САЩ ще гласуват, като това ще затвърди победата на Доналд Тръмп в надпреварата за президентския пост, пише The Telegraph. Електорите обаче са бомбардирани със смъртни заплахи и организирани кампании от отчаяни опоненти, опитващи се да преобърнат резултата от изборите. На фона на притесненията, че Русия се е намесила в изборния процес, членовете на електоралната колегия са призовавани многократно да отложат това последно одобрение или да изберат различен кандидат за президент. „Това е напълно уникално“, коментира Мери Баркет, електор и дългогодишен политик от Републиканската партия в Пенсилвания. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

AFP: Електоралната колегия на САЩ е потвърдила победата на президентските избори на Доналд Тръмп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди