изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 08:11 EEST
ОБЯВИХА ДВАМАТА РИБАРИ ОТ ДУРАНКУЛАК ЗА ИЗЧЕЗНАЛИ    
НовиниСпасителната операция бе прекратена снощи. Издирване ще се предприеме, ако се получат сигнали, че може да са оцелели
Трети ден продължи вчера издирването на двамата рибари от Дуранкулак, но от тях няма и следа, съобщи кметът на крайграничното село Веселин Йорданов. Притесненията са, че от сутринта в морето вече се образува вълнение.



29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков влезли с лодка в морето в понеделник около 13.30 часа. Разминали се с колеги, които се прибирали от морето. Само се поздравили и продължили. Те са последните, които са ги видели. Оттогава – вече трети ден, нито са се обадили, нито са се върнали. Мобилните им телефони нямат сигнали.
Двамата се занимават с риболов от 4 – 5 години. Досега не са имали проблеми. Кметът на Дуранкулак предполага, че заради прогнозите за влошаване на времето двамата са влезли, за да приберат инвентара си. Съпругата на Коста се опитала в следобедните часове да се чуе с него, но телефонът бил изключен. Не се притеснила, защото решила, че, може би батерията е паднала. По-късно в понеделник бе подаден сигнал за изчезването им.
В издирването им се включиха екипи на Военно-морските сили, Гранична полиция и Морска администрация, хеликоптер „Пантер“ от състава на ВМС. Сформирани бяха доброволчески екипи от жители на Дуранкулак, Крапец, Тюленово и Граничар.Те са обходили брега на юг от Дуранкулак, влезли са в морето и с лодки, за да търсят рибарите. Засега издирването не дава резултат.
Издирването им продължr и вчера. От понеделник в него, по искане на окръжния прокурор  Пламен Николов, се включиха и граничните власти в Румъния. През нощта катер е обикалял района, но безрезултатно.
Вчера местните рибари от Каварненско са извършили оглед на крайбрежието, но не са открили никакви следи от изчезналите рибари или лодката им.
Снощи спасителната операция бе прекратена, тъй като е преценено, че шансовете им да са оцелели толкова дълго време при тези метеорологични условия, са нулеви, обясни кметът. Двамата рибари са обявени за изчезнали.  Ако бъдат получени сигнали, че може да са живи, ще се проведат издирвателни мероприятия.
Сега остава само надеждата, че по Коледа се случват чудеса. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ДВАМАТА РИБАРИ ОТ ДУРАНКУЛАК ЗА ИЗЧЕЗНАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди