изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-17 @ 10:05 EEST
ПEНСИОНЕРИТЕ – ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА…    
Коментари
Тортата на днешна България е парламентът. Зевзеците казват, че това е съставна дума от парлама и мента. А в него имало де/путати, де/путатки, дупетати… Дори и народни представители. Лично аз се съмнявам, примерно колко добруджанци могат да изброят имената на всички, които ни представляваха? в Народното събрание доскоро. Още повече какво точно лично направиха за избирателите си от Добричка област, освен това, че подредиха годишните времена – пролет, лято, есен, зима… То пък една зима, ще каже някой, дори сняг валя, че не иска и да се стопи. Депутатска им работа.


От Великото народно събрание до днес черешката на парламента винаги са били пенсионерите.
Всички са били загрижени, грижат се и днес, ще се грижат и утре за тях.
Размерът на пенсиите е най-използваната дъвка от депутатите за сваляне на политическия кариес в устите им, в партийните им програми, дори в мозъците им… Дъвчат, дъвчат по трибуни и митинги и накрая се изплюят на казаното, когато седнат зад кюфтаците в ресторанта на парламента, в резиденциите и почивните станции на властта.
Пенсионните фондове са златната кокошка, от която управляващите вземат златни яйца, за да замесят пицата на Симеон Дянков. И се карат… И се оплюват… И накрая се прегърнат и целунат в името на поредната коалиция…
Забравихме за приватизационните фондове, с които пенсионерите щяха да си гарантират спокойни старини. Всъщност, някой да се е бунтувал под земята? Може, къртичини из гробищните паркове колкото искаш… Пенсионерска им работа, не спират да ровят за пари и под земята.
Пенсионерите са тези, които тропат по най-дългите здравни пътеки и изпразват ковчежето на Здравната каса. Вместо да се вземат в ръце и бързо, бързо да се пъхнат в дървените си костюми. Черногледо е, но всеки умрял млад пенсионер е най-висока степен на патриотизъм и отговорност към държавната хазна. Даже е време парламентът да гласува най-високи държавни отличия към всеки, допринесъл от този живот да си отидат повече пенсионери.
Пенсионерите са черешката в тортата на парламента.
Не достигали в България лекари. И стругари. И инженери. И леяри…И фрезисти. И учители. И овчари… И… И…
Нали има пенсионери. Ако не са те, ще закрият отделения, болници, цехове, училища… Глупости. Когато свършат пенсионерите, ще си вкараме сирийци, афганистанци, виетнамци, тайландци, филипинци, индийци… Така започва меркелизацията на България. Да живее и пребъде баба Меркел!
Пенсионерите са черешката в тортата на парламента.
Пенсионерите са черешката в предизборната торта на политиците. Особено на тези, които не са и чели що е то политика и има ли място тя в Народното събрание на България. Няма нищо по-многобройно и по-наивно от пенсионерите в предизборното меню на партиите. В момента тече битка за всеки пенсионер. Пенсионер – глас. Пенсионер – два гласа. В някои протоколи – дори по три гласа. Нали има демокрация. Защо пенсионерите да не гласуват по колкото си пъти искат? Дори ще е по-демократично пенсионерите да гласуват и заради децата си. Че и заради внуците. Та те са най-мъдри. Повечето дори са… умъдрени. А други отдавна ги няма. Няма ги, няма ги, ама гласуват!...
Избори идват! Всеки пенсионер чатка с чене за пенсии от по 500-1000-2000-3000 лева… Кандидатите за депутати, дупетати и дори за народни представители обещават ли, обещават!
Изборно време!
След изборите ще смятат с колко се е свила черешката на тортата – колко пенсионери са се гътнали за година – 6000, 10 000, 20 000… Все полза за държавния бюджет. И колко са останали въпреки това да живеят в предизборните списъци и следизборните протоколи…
Такъв е животът!

 


Сходни връзки

ПEНСИОНЕРИТЕ – ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА… | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди