изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 05:50 EEST
Неизвестни стреляха с гранатомет по полско консулство в Украйна    
По светаПолша извика на разговор украинския посланик във Варшава във връзка с обстрела на консулството в Луцк. Неизвестни са открили стрелба с гранатомет срещу сградата на полското генерално консулство в град Луцк, Украйна, в ранните часове на 29 март, сряда, предава Interfax-Ukraine, цитирана от Фокус.


При обстрела е счупен прозореца на втория етаж на консулството, а в покрива се е образувала дупка. В момента на нападението в сградата е имало малко хора и никой не е пострадал.
От Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заявили, че се разглеждат различни версии за нападението, включително терористична атака. От структурата смятали, че „единствено Русия може да спечели от подобни провокации“.
Министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин от своя страна каза, че е изключително ядосан от тази провокация срещу полското генерално консулство в Луцк.
От полското външно министерство са извикали на разговор в сряда посланика на Украйна в страната Андрий Дешчиця във връзка с обстрела на генералното консулство в Луцк, се казва в изявление на консулството, пише Sputnik International, цитирано отново от Фокус..
„Посланикът на Украйна беше извикан на разговор в министерство на външните работи. Нашето посолство в Киев, от своя страна, ще изпрати протестна нота на украинското външно министерство“, гласи в изявлението.
В него пише още, че украинските власти следва да засилят охраната на консулството и да проведат разследване възможно най-бързо. http://www.segabg.com
 


Сходни връзки

Неизвестни стреляха с гранатомет по полско консулство в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди