изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 23:29 EEST
В ТРИ ПЪРВЕНСТВА ЩЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ МОМЧИЛ ПЕТКОВ, ДА МУ ПОМОГНЕМ ФИНАНСОВО    
Спорт В три международни първенства има възможността да представи България Момчил Петков от Добрич. Момчето е на 11 години и е едно от децата–шампиони на страната ни по шахмат. Като настоящ държавен шампион Момчил има право да представи България в Световното индивидуално първенство за кадети (21-31.08.2017 – Покос де Калдас, Бразилия), Европейското младежко индивидуално първенство (04-15.09.2017 – Мамая, Румъния) и Първенството на Европейския съюз (01-10.08.2017 – Мурек, Австрия). Получил е квоти за участие в Световното първенство и първенството на Европейския съюз, които включват нощувките и храната.

В квотата не са включени транспортът – самолетните и автобусни билети, и таксите към организаторите. За да отиде Момчил на тези турнири са необходими 1300 евро за европейското в Румъния, 1400 евро за европейското в Австрия и 3500 евро за световното в Бразилия. Тези средства ще покрият таксите за участие в турнирите, самолетните билети до Бразилия, транспорта до Австрия и Румъния и хотел за придружител. Срокът за регистрация и плащане за европейските първенства е до 27 юни, а за световното - до 21 юни. Необходимата сума - около 12 000 лева, отново е непосилна за семейния бюджет и за майка му Янка Петрова, която се грижи сама за двете си деца. Бащата загива внезапно при катастрофа, когато Момчил е на четири години. Призоваваме всички, които имат желание и възможност, да подкрепят Момчил Петков с финансиране на неговите шахматни участия и развитието на неговия талант по пътя към успеха.
Във витрината си 11-годишният шахматист от Добрич има десетки купи и медали от престижни състезания. Момчил е шампион на България по класически шахмат момчета до 12 години през 2017 и 2016 година, шампион на България по класически шахмат момчета до 8 години през 2013 година, вицешампион на България по класически шахмат момчета до 10 години през 2015 година, шампион на България по блиц момчета до 12 години през 2017, вицешампион на България по ускорен шахмат момчета до 12 години през 2017 година, шампион на България по ускорен шахмат момчета до 10 години през 2015 година. Носител на множество детски купи от държавния и международния календар в България и Румъния. Момчето е и шампион на Европейския съюз за 2016 година при момчетата до 12 години - през август 2016 година на първенството на ЕС в Мурек, Австрия, той се класира еднолично на първо място с 9 победи от 9 изиграни партии. Освен това е бронзов медалист от Световното училищно първенство в Сочи, Русия през декември 2016 година при момчетата до 11 години с равен брой точки с класиралите се на първо и второ място. За това си класиране Момчил Петков получи звание Кандидат майстор от Световната федерация по шахмат. На Европейското първенство в Хърватия през 2015 година се класира на престижното девето място при момчетата до 10 години, като само половин точка го дели от челната тройка. Момчил Петков е отличен като най-проспериращ млад състезател на Община град Добрич за 2014 година и е Млад талант № 1 на Община град Добрич за 2016 година в категория Спорт. Номиниран е и е награден от фондация “Енчо Керязов” за спортните си постижения през 2016 година. Член е на клуб 2013 и клуб 2016 на фондация “Димитър Бербатов”.
Зад всички тези успехи стои финансовата подкрепа на много хора, които повярваха в Момчил и финансираха участията му в международните състезания, за да може той да изявява своите шахматни качества. Семейството му е благодарно за получената подкрепа от кмета на град Добрич Йордан Йорданов, дамски клуб “Майчина грижа”, групата на майките от град Добрич, ОУ ”Христо Ботев” и много, много познати, близки и напълно непознати хора, които най-топло и доброжелателно откликнаха на апела за финансова помощ през изминалите години и осъществиха и направиха възможно участието на детето в престижните шахматни форуми, с което допринесоха за неговия успех до сега.
Талантът е рядкост и той трябва да се развива и подкрепя. Момчил е амбициран да играе за победа и се готви за силната конкуренция, за да се представя по най-достойния начин. Вярва в бъдещите си успехи.
\"Благодарим на всички, които споделят каузата на едно целеустремено дете и ще помогнат!\", споделя Янка Петкова.

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, IBAN: BG93UNCR75271045547310, Янка Петкова
Пейпал акаунт: yanka.petkova@abv.bg
Можете да се свържете със семейството му на телефон +359 887 325 969  Янка Петкова

 


Сходни връзки

В ТРИ ПЪРВЕНСТВА ЩЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ МОМЧИЛ ПЕТКОВ, ДА МУ ПОМОГНЕМ ФИНАНСОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди