изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 16:01 EEST
СПОРТНИ ЗВЕЗДИ УЧАСТВАХА В УНИКАЛЕН ШАХМАТЕН МАЧ В АЛБЕНА    
Спорт Спортните звезди Веселин Топалов и братята Кубрат и Тервел Пулеви играха шахмат с млади български шахматисти – шампиони на ЕС, във ваканционно селище „Албена“.


От едната страна на шахматната дъска бе световният шампион Веселин Топалов, а срещу него се изправиха младите български шахматни звезди Момчил Петков и Диян Самуил Костов, подкрепяни и от боксовите величия Кубрат и Тервел Пулеви. Момчил Петков е трикратен републикански шампион, шампион на Европейския съюз до 12-годишна възраст и трети на световно училищно първенство. В помощ на младите шампиони и боксови звезди се включи и европейската шампионка по шахмат Габриела Антова.

На терасата на 8-ия етаж на новооткрития 5-звезден хотел „Парадайс блу“, където има невероятната панорамна гледка към морето и чудесния плаж,  шахматният шампион Топалов даде пресконференция. Той си спомни, че именно в Албена е станал за пръв път шампион от по-висок клас и сега се радва неговата фондация да дава шанс на млади български надежди да успяват в играта.

Боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви казаха преди срещата, че и в бокса има психология както в шахмата и други спортове. Те играят винаги за победа и отхвърлиха първоначалното миролюбиво предложение за реми на шахматния шампион Веселин Топалов. В рамките на последвалата игра братята даваха ценни съвети на младите Момчил, Диян и Габриела да се справят с Топалов. От своя страна легендарният Топалов коментира на живо свои и отсрещни ходове по време на играта. След настъпателна и от двете страни игра шампионът Топалов предложи срещата да завърши реми.

Старши спортният мениджър на ваканционното селище Руслан Йорданов каза, че подобни спортни събития на фона на прекрасна крайбрежна и морска гледка в Албена ще стават традиция и ще  продължат да дават шанс на настоящи и бъдещи спортни звезди да постигат нови успехи.
Кубрат и Тервел Пулеви пожелаха на младите спортисти да вярват в себе си и бъдещите си успехи и да прославят България на европейската и световна спорта сцена. Звездният мач бе организиран в хотел Paradise Blue 5* от Албена АД, Фондация \"Веселин Топалов\" в партньорство с шахматен клуб Сейнт Луиз и финансовата подкрепа на Американското посолство в България.  НДТ
 


Сходни връзки

СПОРТНИ ЗВЕЗДИ УЧАСТВАХА В УНИКАЛЕН ШАХМАТЕН МАЧ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди