изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 01:29 EEST
НОВО РЪКОВОДСТВО ЩЕ ИМА „ВиК ДОБРИЧ“    
НовиниПредстои промяна на ръководството на държавното дружество „ВиК Добрич“, стана ясно вчера.
За днес е свикано заседание на настоящия Съвет на директорите, в чийто състав влизат, според Търговския регистър, Саркис Харутюн Караджиян, Галин Стоянов Господинов и Димитър Радушев Радушев. На него трябва да бъде взето решение за свикване на Общо събрание, съобщи за НДТ изпълнителният директор инж. Димитър Радушев.


Той обясни, че в тази връзка е получено писмо от МРРБ, но отказа да коментира дали в него са заложени поименни промени. 
Именно общото събрание ще може да извърши промени в ръководството на дружеството. Сред спряганите имена за членове на новия съвет на директорите са тези на Мария Тодорова от МРРБ, Саркис Караджиян от ВиК Бургас, на бившия кмет и областен управител Детелина Николова, както и на бившия шеф на „ВиК“ Сандански Тодор Гикински.
Очакванията са за изпълнителен директор да бъде избран Тодор Гикински, а Детелина Николова да бъде прокурист.
Според информация в интернет,  инж. Тодор Гикински е бил отстранен от ръководството на водната общинска компания с решение на Общинския съвет в Сандански през пролетта на тази година.
Потърсен за коментар областния управител Красимир Кирилов, който бе главен счетоводител на водната компания коментира, че „ВиК Добрич“ е акционерно дружество, в което мажоритарен собственик е държавата чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, със 75.39 % от дяловете.  В този смисъл принципалът взема решения. Към момента в Областна администрация Добрич няма постъпила информация за промени, посочи още Кирилов. И подчерта, че принципалът е в правото да подбира кадри за подобряване на работата и постигане на по-добри резултати в работата на дружеството.  НДТ
 


Сходни връзки

НОВО РЪКОВОДСТВО ЩЕ ИМА „ВиК ДОБРИЧ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди