изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:17 EEST
Горещи подробности за отвличането на Адриан! Ето първите му думи...    
Новини Синът на собственика на \"Софавто\" Тони Златков - Адриан в момента е на разпит в полицията, научи БЛИЦ. Медията ни съобщи ексклузивно, че 25-годишният мъж е бил пуснат на пътя за софийското село Панчерево около 20 ч. тази вечер . БЛИЦ научи, че похитителите са вързали очите на Адриан по целия път, преди да спрат автомобила, с който са го превозвали на задната седалка. \"Добре съм! Здрав съм\". Това са първите думи, които младият бизнесмен казал на криминалистите.

Той е казал, че не е могъл да запомни добре физиономиите на похитителите, защото са били с маски, зад които са крили мутрите си. По тялото му не са открити видими следи от насилие. Бил е облечен в спортни дрехи. Вероятно от съображение за сигурността си, Адриан ще бъде по-пестелив в обясненията си от тук нататък. Баща му Тони е на седмото небе от връщането на детето му. Почти през цялото време на драмата, родителят почти не е оказвал съдействие на полицаите, ангажирани с разплитането на случая. Златков-старши се е притеснявал, че бандитите могат да се ядосат, че помага на полицаите и да ликвидират сина му. \"Няма данни за платен откуп. Мотивът за отвличането към този момент остава неясен. Работата по случая продължава, въпреки че момчето е открито невредимо\", заявиха пред БЛИЦ от МВР.

*********************

Похитителите са изоставили сина на бизнесмена Тони Златков на пътя за \"Панчарево\". Той е бил освободен малко след 20 часа тази вечер. Адриан Златков потърсил помощ от преминаваща кола, която го е качила и го е закарала до бензиностанция, откъдето младежът е потърсил помощ. Там веднага е дошъл баща му, както и полиция, научи БЛИЦ. По същото време изходите на София и районът около Младост и \"Околовръстно шосе\" са били завардени от полиция. На различни места са били разположени полицейски автомобили, които са спирали наред. Според източници на БЛИЦ ченгетата са имали информация за малък, тъмен автомобил. Полицейски хайки има и в момента. Автомобили патрулират също на няколко места в центъра на София, съобщиха читатели на БЛИЦ, които разкриха, че са били спирани на няколко пъти от различни постове. Адриан Златков бе отвлечен на 30 август т. г. от село Герман, където той живее с родителите си. Оттогава досега така и не бе потвърдена информацията, че похитители са се свързали с бащата и са поискали откуп. До последно, обаче, се твърдеше, че са искани 3 млн. лв. Самият Тони Златков отрече тази информация. Преди дни се появи и друга версия за това, че бащата е влязъл тайно, без знанието на полицията, във връзка с похитителите и, че събира пари, за да ги плати. От самото начало на отвличането се заговори, че е действано изключително професионално. Бандитите са причакали сина на бизнесмена на излизане от дома му, знаели са разписанието му и са избрали такова място, в което няма наблюдение. Няколко групи бяха лансирани като версии за това кой би могъл да стои зад отвличането му. Първоначалната теория, че това може да са хора от Наглите, бе отхвърлена. След това в т. нар. ъндърграунд тръгна слухът, че са се активизирали някогашните хора на баретата Бай Добри, които стоят също и зад обира на къщата на бизнесмените братя Красимир и Димитър Илиеви в Бистрица. Според друга версия похитителите били същите, които навремето отвлякоха Лара, дъщерята на Евелин Банев - Брендо. Самият бизнесмен Тони Златков до последно твърдеше, че не е бил заплашван и няма информация кой може да стои зад отвличането. От МВР също заявиха, че версията за лично отмъщения или уреждане на сметки с конкуренти е малко вероятна.

https://www.blitz.bg

Бащата на Адриан: Платих откуп за сина си, сумата е сериозна

Тони Златков, бащата на намерения снощи Адриан, каза пред bTV, че е платил откуп за него.

Адриан Златков беше открит снощи. Тони Златков посочи, че в момента момчето си почива и още не са говорили с него за подробностите. „Много е изтощен и решихме, че не е правилно.”

Златков не посочи сумата, но уточни, че тя е много сериозна за семейството му.

По непотвърдена информация исканият откуп е бил 3 млн. лв, а преговорите са продължили толкова дълго, защото сумата е била твърде висока за семейството. Според източници на bTV платеният откуп е бил 1 млн. лв.

Самият той е водил преговорите за откупа и освобождаването близо седмица. Комуникацията е била само с есемеси, а междувременно похитителите не са давали доказателства за това жив ли е Адриан.
http://btvnovinite.bg


 


Сходни връзки

Горещи подробности за отвличането на Адриан! Ето първите му думи... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди