изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:31 EEST
Златков: Хвърлих парите от мост, полицията не участваше    
Новини

В деня на отвличането на Адриан Златков неговият баща бил поканен в дома на Бойко Борисов. Там Тони Златков видял сформиран „щаб от висши полицаи”, а премиерът се запознал с подоробности по случая и изразил загриженост.



Това разкри Златков-старши в интервю за Би Ти Ви, от което станаха ясни допълнителни подробности за отвличането на сина му.

Самият той е предал откупа за сина си, като хвърлил парите от мост.

Адриан Златков беше отвлечен на 30 август и остана в неизвестност до 10 септември вечерта. Баща му е собственик на една от големите софийски автокъщи.

За живота на сина му е бил поискан откуп. По информация в медиите първоначалната сума е била 3 милиона лева. След 9 дни преговори накрая са платени 600 000 лева, твърди „24 часа”.  

\"Всички бяхме изключително стресирани, не сме спали, не сме се хранили, преживявахме най-големият кошмар в нашия живот\", разказва бащата за дните, в които текат преговорите за живота на Адриан.

На 30 август той излязъл от вкъщи 15 минути след сина си и така видял край пътя колата му изоставена.

„24 часа” се позовава на свои източници в органите на реда, според които

Адриан е бил отвлечен чрез фалшива полицейска операция.

„Мерцедесът” му бива спрян от „Шкода Фабия” със син буркан. От нея изскочили маскирани лица, които не били в униформи, но имали други отличителни полицейски знаци.

Според вестника истинската цел на отвличането е била Тони Златков, който по принцип се движел с въпросната луксозна кола. След като виждат, че зад волана е сина му, бандитите все пак решават да действат.  

На следващия ден Златкови са уведомени за похищението чрез СМС от похитителите, потвърди бащата.

Престъпниците са използвали много предплатени карти, закупени на софийския битак, твърдят от „24 часа”. Съобщенията са пращани от различни номера.

\"Спазиха изцяло всяко нещо за което обещаха, за което колкото и странно да звучи им благодаря\", обясни Златков.

Парите са събирани в продължение на 4 дни, благодарение на помощта на техни приятели и партньори. \"Хвърлих ги от един мост, както ми беше наредено\", допълни бизнесменът.  

Той е помолил полицията да не участва в предаването на откупа.

Според „24 часа” Златков-старши е бил направляван отново със смс-и до мост на магистрала „Тракия” край Нови хан, като многократно трябвало да сменя посоката на шофиране.

Похитителите накарали бащата също така да премахне GPS-системата на колата си, твърдят от вестника.

Извършителите на отвличането не са разкрити, като самоличността им е обект на различни спекулации.

Детайлите на престъплението напомнят на някои експерти на стила на бандата на „Наглите”, която бе разбита в началото на десетилетието.

Оттам идват и предположенията, че в отвличането на Адриан Златков може да са намесени останали на свобода нейни членове.

Друга хипотеза, наложена от разследващия журналист Слави Ангелов, е че извършителите са част от софийска криминална група, занимаваща се с отвличания още от 2001г.

Един от големите им последни удари, по думите на Ангелов, е похищението на дъщерята на Евелин Банев – Брендо.   https://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Златков: Хвърлих парите от мост, полицията не участваше | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди