изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 07:21 EEST
ИЗВЕРГ ИЗНАСИЛИ 79-ГОДИШНА ЖЕНА    
Новини79-годишна жена от генералтошевското село Преселенци е била пребита и изнасилена, научи НДТ. Гаврата с Иванка Петрова /името сме променили/ била извършена в нощта срещу петък, в дома й в селото. На следващата сутрин малко след 6.30 жената била приета в АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение. Медици казаха за НДТ, че старицата била с разкъсвания и синини по тялото. Пострадалата е прегледана от съдебен лекар.


С възрастната жена се гаврил мъж, който не е от Преселенци, разказаха запознати. От известно време той работел като козар в селото. Хората говорят, че е лежал в затвора - също за изнасилване, и е излязъл от там преди няколко месеца. Изнасилвачът нападнал Иванка за пари, но местни казаха, че пенсиите още не били раздадени. Пострадалата живеела сама, от доста години била вдовица. Къщата й се намирала в края на селото. Извършителят на престъплението е задържан, казаха от Районна прокуратура в Генерал Тошево.

ЗЛАТО ЗА СТОЙКА ПЕТРОВА НА ТУРНИРА НА ЕС ВЪВ ФРАНЦИЯ

Добричлийката Стойка Петрова спечели първото място в кат. до 50 кг в първенството на Европейския съюз по бокс за жени. На състезанието във френския град Лил тя разби на полуфинала германката Евелин Грюбиш с 10:2, а в спора за златото надделя със 7:3 точки над румънката Диана Тимофте. Това е най-големият успех в кариерата на Стойка Петрова, която тази есен завърши шеста на еврошампионата по бокс за жени в датския град Вейле.
Малшанс попречи на другата добричлийка в националния тим - Светла Каменова, която участва в кат. до 57 кг, също да се бие за златото. В полуфинален мач 17-годишната ученичка отстъпи на много опитната туркиня Нагахан Гюл с 8:9 точки. Каменова остана с бронзов медал, а на финала Гюл разгроми с 5:0 точки полякинята Каролина Грашчук.
НДТ - 8 ДЕКЕМВРИ 2007 Г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди