изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 05:45 EEST
„СТОТИНКА Е МНОГО“    
Общество Това твърдят в Отворено писмо до редица институции инициаторите на гражданския протест срещу повишението на цената на водата в Добрич. Ето и пълния текст на Отвореното писмо, разпространено и чрез социалните мрежи



„До
МРРБ
КЕВР
Омбудсмана на Република България
Област Добрич
Община Добрич
Управител ВиК Добрич

ИСКАНЕ
от гражданите на гр.Добрич и Област Добрич

Уважаеми Госпожи / Господа,
С настоящото искане ние, гражданите на Добрич и област Добрич, Ви уведомяваме, че сме твърдо против планираното увеличение на цената на водата в гр.Добрич и областта.
Настояваме за следното:

1. Да не се увеличава цената на водата!
Цената на водата в област Добрич в момента е 2.96 лв. и е една от най-високите в страната. Загубите по водопреносната мрежа на ВиК дружеството в Добрич възлизат на рекордните 85%. Загуби, които се налага отново ние да плащаме. В същото време качеството на водата е лошо и не се препоръчва за пиене, което налага всяко домакинство да отделя допълнителен финансов ресурс за закупуването на питейна вода от търговската мрежа. Ежемесечно към личните ни водомери се начисляват и допълнителни кубици от т.нар. общи водомери и сметките ни са изключително високи. С оглед на всичко това сме на мнение, че увеличението на цената на водата до 3.28 лв. е напълно неоснователно.

2. Оставка на Управителя на ВиК Добрич Тодор Гикински и членовете на Борда на Директорите - Мария Тодорова,Саркис Караджиян, Детелина Николова.
Новото ръководство на ВиК Добрич АД не показа през изминалите месеци от назначаването си, че е в състояние да се справи с оздравителните мерки за най-задлъжнялото и проблемно ВиК дружество в България. Авариите зачестяват, липсата на вода е почти ежедневна, а информацията, която ни се подава от дружеството, е незадоволителна. Не сме съгласни с масовото освобождаване на работниците в дружеството и назначаването на други от страната. Една компрометирана вече фигура като инж. Тодор Гикински, според нас, не е експертът, който би могъл да подобри състоянието на управляваното от него дружество, както и на услугата, която то предоставя на гражданите.

3. Да се сформира екип от местни специалисти за изготвянето на оздравителен план на дружеството. Да се спазва планът до неговото удовлетворително, за гражданите, и окончателно изпълнение.

4. Да има прозрачност по време на изпълнението на бизнес плана.

5. Участие и допитвания до гражданите на гр. Добрич и област Добрич."



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди