изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:27 EEST
ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ? ЦИГАНИН ПРЕБИ ЛАБОРАНТКА В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ    
НовиниМилена Енчева, лаборантка в Медицинския център на болницата в Добрич, била пребита зверски от едър циганин по обяд в понеделник, съобщиха очевидци. Около 12 часа в лабораторията на Медицинския център пристигнали майка с дете на около година и половина. Трябвало да вземат кръвна проба на хлапето. Лаборантката направила процедурата, но докато вземала кръв, детето се разплакало. Двамата си тръгнали, но след 20 минути майката се върнала с едър циганин.


Посочила лаборантката и казала на мъжа, че това е жената, която стиснала толкова силно ръката на детето, че чак я насинило и то се разплакало. Без да се обяснява, мъжът се обърнал към Милена и светкавично нанесъл силен удар в лявата част на лицето й. Жената буквално се свлякла на земята.
Свидетели на побоя извикали полиция, а колеги на Милена се заели да й оказват първа помощ. Имало съмнения за комоцио. След рентгена се оказало, че лаборантката е с фрактура на лявата скула. Според очевидците, не станало ясно дали циганинът е съпруг на майката, или е неин бодигард. Първите думи на полицаите, когато пристигнали и видели побойника, били: „А, този си го знаем, не му е за пръв път”. И го прибрали в ареста. От полицията официална информация дойде малко по-късно след като бяхме уведомени за случая. Прокуратурата в Добрич бе уведомена устно.  Ето официалната информация на ОД на МВР - Добрич:

На 29 януари, около 13:00 часа е получено съобщение за пострадала жена на 46 години, служител на МБАЛ Добрич. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи, които установяват, че при изпълнение на служебните си задължения, жената е била нападната от непознат мъж. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен и задържан извършителя на деянието Н.Н. (32 г.) от град Добрич, известен на МВР. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. Назначена са съдебна медицинска експертиза. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

Не знам защо, но спомени от времето на социализма нямам циганин, а и който и да е от какъвто и етнически произход да е, да си е позволил да пребие лекар, медиценска сестра, лаборантка в болницата. Знам какво би последвало и това спираше агресията на изроди срещу хора, чийто труд е изцяло да спасяват живот, да лекуват деца... Този циганин би се молил на три господа да го спасят от наказанието, което щеше да му бъде наложено, че е посмял изобщо да си помисли да тероризира медицинско лице.
НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди