изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 00:05 EEST
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ЖЕЛЯЗ АНДРЕЕВ НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ    
Общество „Желяз Андреев не е извършил престъпление. Това не е криминален въпрос, а политическо решение По силата на българското законодателство той не е извършил престъпление. Това е политическо преследване”, заяви лидерът на Партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.


Пред журналисти той обясни, че спогодбата между България и САЩ за екстрадиция на издирвани лица е приета от правителството на Сергей Станишев през 2008 г. и тя защитава изцяло американските интереси. „Десетки българи са екстрадирани в САЩ, а няма нито един американец, екстрадиран у нас”, каза още Костадинов. Той постави под съмнение безпристрастието на българските съдилища, тъй като много съдии са обучавани от чужда фондация, и то американска – „Америка за България”. 



Според Костадинов, съществува страх сред хората от системата. „Страх ни е”, ми казват те и не искат да говорят по теми, свързани със САЩ, защото кариерата им умира”, коментира лидерът на „Възраждане“.
„Ние от „Възраждане“ питаме: съдът може ли да е безпристрастен в България и нашата държава независима ли е или е американска колония?“, заяви Костадинов и призова всички български граждани да застанат зад Желяз, защото „днес е той, а утре може да сме ние“.
Ако Желяз Андреев не бъде освободен от съда, от „Възраждане” ще предприемат много по-ярки протестни действия от мълчаливи митинги пред съдебните палати в Добрич и София. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди