изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 01:11 EEST
ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ДА ОБЖАЛВА ПОДПИСКАТА НА ЖЕЛЯЗ АНДРЕЕВ    
Ред и сигурностПрокуратурата в Добрич ще вземе решение в срок дали ще обжалва решението на Окръжен съд – Добрич, който наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“ на Желяз Андреев, съобщи Окръжният прокурор Пламен Николов. На 11 април съдът остави без уважение искането на Окръжна прокуратура за временното задържане под стража на родения в Добрич 29-годишен мъж до образуването на производство по екстрадиция по искане на компетентните власти на САЩ. Определението може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд - Варна в 3-дневен срок. От свои източници вестникът ни научи, че прокуратурата няма да обжалва.


„Първото и най-важното в момента е да направим адресна регистрация на Желяз, за да започне да се изпълнява подписката. Надявам се, че няма да се стигне до екстрадиция и тази нелепа ситуация ще се изясни. Но, това го решава българският съд. Аз вярвам в правосъдието на нашата държава. Към настоящия момент и в документацията във ВКП, и в преписката на Окръжна прокуратура – Добрич, няма доказателства, че Желяз е извършил нещо нередно. Единственото нередно е, че не си е направил адресна регистрация”, коментира адвокат Боян Лимберов.
Въпреки че Желяз Андреев бе пуснат от ареста, където престоя 72 часа, тръгват протести в негова защита. Засега те се провеждат в София, Добрич и Стара Загора. Протест ще има в Лондон. „Възраждане” - Лондон се обявява в подкрепа на нашия сънародник. Близките на добричлията са категорични, че ще търсят всякакви начини за популяризиране на случая, с цел подкрепа от обществото и решаване на казуса. Създадена е и група за подкрепа на младия мъж във Facebook.
Първата партия, която застана зад Желяз, бе „Възраждане”. Лидерът й Костадин Костадинов категорично заяви, че „Възраждане” ще направи всичко възможно за предотвратяване екстрадицията на добричлията.
Декларация, в която категорично се настоява българските власти, включително съдебната, да защитят българския гражданин Желяз Андреев и да не се поддават на външен натиск, независимо откъде идва той, разпространиха до медиите от Националния изпълнителен комитет на партия НФСБ. От НФСБ са категорични, че „няма доказателства, че Андреев е нарушил ембарго върху Сирия, най-малкото, защото такова ембарго България и дори Европа не е налагала. Няма доказателства, че Андреев е фалшифицирал документи. Няма доказателства, че Андреев е заговорничел срещу България или дори срещу САЩ. Няма доказателства, че Андреев е нарушил който и да било български закон”.
Своята подкрепа за  съгражданина си Желяз Андреев изрази и народният представител от ВМРО в ПГ на Обединени патриоти, избран от област Добрич, Йордан Йорданов.
\"Абсолютно никой не ни е предупредил, че има ембарго срещу определени държави\", заяви самият Желяз Андреев. \"Постъпих във фирмата през май 2013-а. Аз бях служителят на най-ниско ниво в тази компания. Трябваше да се свързвам с различни компании и да ги питам дали имат нужда от авиационни части. Не съм подписвал нито един документ, не съм сключвал договор, не съм виждал нито един от клиентите. Не съм взимал решения, които пряко касаят нарушаване на ембарго\", разказа младият мъж. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди