изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 03:26 EEST
С "БАШ МАЙСТОРА" В ЗНАК НА ПОЧИТ КЪМ КИРИЛ ГОСПОДИНОВ    
Култура Ценителите на киното ще прочетат заедно сценария на филма \"Баш майстора\" в библиотеката на читалище \"Съгласие\" в Каварна в знак на почит към актьора Кирил Господинов /1934-2003 г./, съобщават от общината. Кирил Господинов оставя десетки роли на екрана и на сцената, сред които в \"Шведски крале\", \"Птици и хрътки\", \"Нощем с белите коне\", \"Бон шанс, инспекторе\", но с превъплъщението си в „Баш майстора“, остава всенароден любимец, отбелязват от общината.


На литературното четене на 13 юли кинозрителите ще разберат как се създава толкова ярък образ и от мемоарите на Кирил Господинов. Дъщерята на актьора - Веселина Господинова, след години търсене в архивите на приятели и кинодейци успява да събере фотодокументи със заснети моменти от негови филмови участия. Фотосите ще бъдат подредени в изложба във фоайето на читалището, която ще бъде открита на 15 юли. Филмът \"Баш майстора“ ще бъде показан вечерта на открит екран на площад \"Защитата на Каварна\", допълват от общината, съобщава кореспондентът на БТА Юлия Христова.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди