изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 02:24 EEST
Разказва българинът Съби, оцелял по чудо в огнения ад в Гърция: Голям ужас, жертвите ще се увеличават!    
По света Беше като капан, нямаше къде да избягаме с колите. Единственият вариант бе да влезем в морето. Беше голям ужас. Ад. Това каза по телефона в ефира на bTV българин Съби Кисьов, който се е намирал в сърцето на огнения ад в град Рафина в Гърция, която вече дни наред е обхваната от страшни горски пожари. "Домът ми е до морето. То беше единственото спасение. Бяхме около 500 човека и само така можеше да се спасим. Жертвите вече са станали 26", каза Кисьов. "Тук гората е борова. Пламъците вървят наляво-надясно", каза още той за местоположението си в град Рафина.

 "Влезнахме в 6:00 часа в моето. А към 12:00 дойдоха лодки от морската полиция. И към един часа ни доставиха на пристанището на Рафина. Изгоряха всичките ни коли, над 300 коли. Пътят е блокиран, никой не може да мръдне", каза още Кисьов.   По думите му, огнената стихия е била толкова силна,че властите дори са нямали шанс да се намесят. Загиналите може да са много повече, предположи още той.  "Сутринта видях останалите българи, всички са добре. Само на един познат е изгоряло нещо на терасата, каза Кисьов в отговор на въпрос, дали има информация за пострадали българи в Гърция.  "За щастие постъпили сигнали за бедстващи българи в Гърция няма. Бих искал да се възползвам от възможността и да изразя съболезнование на онези, загубили близки хора в пожарите. Пожелавам скорошно оздравяване на пострадалите. Осъществихме връзка  с нашето посолство в Атина. Организирали сме денонощен кризисен щаб, в който всеки може да подаде сигнал, че се намира в кризисна ситуация. Готови сме да съдействаме по всякакъв възможен начин", каза на свой ред Георг Георгиев, външен заместник-министър на България. 

https://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди