изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 00:17 EEST
ИЗ ЛАГЕРИТЕ НА ЦАР ФУТБОЛ    
СпортИЗ ЛАГЕРИТЕ НА ЦАР ФУТБОЛ


ГОЛЯМА ДРАМА В БРАЗИЛИЯ! РИВЪР ПЛЕЙТ ЧАКА БОКА ВЪВ ФИНАЛА НА ЛИБЕРТАДОРЕС

Невероятна драма в Порто Алегре прати Ривър Плейт на финал в Копа Либертадорес за 2018 година. Аржентинският колос детронира шампиона Гремио (2017) след обрат с 2:1 пред невярващите погледи на около 55 000 фенове на "Арена Гремио", които изпаднаха в шок след победния гол от дузпа в 95-ата минута на "милионерите". Тимът от Буенос Айрес, който загуби с 0:1 първата среща на "Монументал", беше аут от турнира в 81-ата минута, когато губеше с два гола, тъй като Лео Гомеш в 36-ата минута бе дал предимство на бразилците.
Колумбиецът Рафаел Боре изравни с глава в 82-ата минута (след мача домакините имаха претенции за игра с ръка на нападателя), а Гонсало Мартинес прати Ривър и милионите му фенове в екстаз след точно изпълнена дузпа в 95-ата минута. Големият успех гарантира на "червено-белите" втори финал за последните четири години и общо за шести път в историята на този гранд. 11-метровият наказателен удар бе отсъден с ВАР, като срещата беше прекратена за 6-7 минути, а за играта си с ръка резервата Бресан беше изгонен след втори жълт картон.
За първи път в историята има възможност двата колоса на Аржентина Бока Хуниорс и Ривър Плейт да спорят във финала на най-важния турнир в Южното полукълбо
36-кратният шампион на Аржентина има три триумфа в Либертадорес - 1986 г., 1996 г., и 2015 година, а през 1966 г., и 1976 г., губи финалите.
Първият финал е на 7 ноември, а реваншът на 28 ноември. При положение, че Суперкласико ще е битката за трофея, "милионерите" ще имат предимството да играят втората среща на "Монументал". При положение, че играчите на Луиш Фелипе Сколари се класират, тогава другата седмица ще гостуват в Буенос Айрес на Ривър Плейт.


КАВАНИ СЕ ВРЪЩА В НАПОЛИ - ПРЕГОВОРИТЕ ЗАПОЧНАХА

Голмайсторът на Пари Сен Жермен Единсон Кавани е пред завръщане в Наполи. Матадора никога не е крил, че е много привързан към отбора и към Неапол, а президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис изтъкна, че на драго сърце би приел Кавани на "Сан Паоло".
Според журналиста Карло Алвино, който пръв съобщи, че Наполи ще назначи за старши треньор Карло Анчелоти, преговорите за завръщането на Кавани вече са в ход. Нападателят има договор с ПСЖ до 2020 година, но е в обтегнати отношения със суперзвездта Неймар и това е една от причините да вижда бъдещето си далеч от "Парк де Пренс". Кавани е готов да намали заплатата си, за да подпомогне осъществяването на сделката. Неговите деца още живеят в Неапол, а феновете продължават да го обичат. В периода между 2010 и 2013 година уругваецът вкара 104 гола в 138 мача. Само след седмица Кавани ще гостува на "Сан Паоло" в мач от Шампионската лига и се очаква да бъде посрещнат радушно от тифозите, което ще е още един положителен сигнал за окончателното му звръщане в Наполи.


РОНАЛДО ВЕЧЕ ГО НЯМА В ЛА ЛИГА И ТАМ ОБЯВИХА МЕСИ ЗА №1 ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

Няколко месеца след тръгването на Кристиано Роналдо от испанското първенство той вече е забравен. Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че Лионел Меси е над всички и то не само в местния футбол, а изобщо.
“Мисля, че Лео ще бъде най-добрият в историята. Той даже вече е“, убеден е босът на първенството в интервю за Omnisport. В тази връзка Тебас предлага да се дава награда на името на аржентинеца, която да бъде връчвана на най-добрия играч за сезона в шампионата. Така Меси може би ще има шанса да спечели приза “Лионел Меси”.
До 2016 г. от Ла Лига поддържаха анкета за №1 за сезона, но след това я спряха. Така в момента индивидуалните награди основно се определят от вестник Marca. “Лео Меси е най-добрият и вярвам, че е страхотна идея да има трофей на неговото име”, каза още Тебас.
Това е същият човек, който упорито се опитва да пренесе мачове от Примера дивисион в САЩ. Засега обаче той получава категорични откази от ФИФА и УЕФА.


БОТЕВ (ПЛОВДИВ) ИЗБРА СПОРТЕН ДИРЕКТОР

Адалберт Зафиров е новият спортен директор в Ботев (Пловдив). Бившият футболист на ЦСКА и германските Арминия Билефелд и Унион Берлин бе официално представен снощи от собственика на клуба Георги Самуилов.С назначаването на Зафиров в Ботев се активира отново позицията на отговорник по спортно-техническите въпроси, след като постът бе вакантен в последните повече от 2 години.
Адалберт Зафиров има богата визитка във футбола. В кариерата си бившият защитник има на сметката си 357 официални мача и 19 гола. Започва своя път от ЦСКА, в България играе още за Локомотив ГО, Локомотив СФ, Черно море, стига и до националния отбор на страната. Записва участие и в Бундеслигата с Арминия Билефелд през сезон 1997/1998, след което играе и за Унион Берлин.
След края на състезателната си кариера Адалберт Зафиров остава във футбола като треньор с подрастващи в  ЦСКА, като наставник на представителните отбори на ЦСКА, Черно море, Ботев (Враца). За последно води отбора на ЦСКА 1948.
Адалберт Зафиров е роден на 29.09.1969 г. в София.


АУГСБУРГ НАПРЕД ЗА КУПАТА СЛЕД ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Аугсбург изоставаше на два пъти в резултата и в крайна сметка победи Майнц 05 с 3:2 след продължения в 1/16-финал в турнира за Купата на Германия. Мвене (19) и Куайсон (45) даваха преднина на „червените“, а домакините изравняваха в 40 минута с автогол на Бел и в края чрез Грегорич (86). В продълженията Каюби (105) реализира победния гол за отбора от провинция Бавария, който се класира за 1/8-финалите на надпреварата и се присъедини към тимовете на Херта, Волфсбург, Фортуна (Дюселдорф), Падерборн, Хайденхайм, Байерн и Хамбургер.


ЧОЧЕВ СЕ ВЪРНА В ГРУПАТА НА ПАЛЕРМО, НО НЕ ИГРА ПРИ ПОБЕДА


Палермо спечели категорично с 3:0 при гостуването си на Карпи в междинния десети кръг на италианската Серия „Б“. Българският национал Ивайло Чочев се завърна в групата на гостите от Сицилия, но не влезе в игра.
Фалети (5), Яяло (61) и Несторовски (74) реализираха попаденията за сицилианците.
И двата тима завършиха мача с намалени състави. Пеци от домакините бе изгонен в 45-ата минута, а в 66-ата минута червен картон получи и Рисполи от гостите.
След успеха си Палермо е втори с 18 точки и само на една след лидера Пескара, но и мач по-малко. Карпи остава на дъното само с 5 точки.

БЪЛГАРИН И СЪОТБОРНИЦИТЕ МУ НА ИСТОРИЧЕСКИ 1/4-ФИНАЛ

Българският вратар Димитър Евтимов пази цял мач за третодивизионния Бъртън, който победи гостуващия Нотингам с 3:2 и за първи път в историята се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата. Евтимов игра срещу клуба, в който прекара седем години, но изигра само два мача за него. Мениджърът му Найджъл Клъф пък има над 400 мача за Нотингам, а баща му Брайън Клъф е легенда на този клуб.
Всички голове паднаха през второто полувреме, след като в 32-ата минута Лиъм Бойс от Бъртън пропусна дузпа. След почивката домакините поведоха с 2:0 след автогол в 52-ата минута на Сайди Янко и попадение на Скот Фрейзър (64). Люис Грабън (70) намали, а Джейк Хескет (82) върна аванса от два гола на Бъртън. В добавеното време Арвин Апиа (90+1) оформи крайния резултат.
В друга среща от този етап Борнемут надви Норич с 2:1 и също се класира за 1/4-финалите. Станислас (39) и Коок (72) вкараха головете за „черешките“, а Ернандес (70) се разписа за „канарчетата“, които отпадат от надпреварата. 


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди