изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:48 EEST
Камион се вряза в група протестиращи край Благоевград    
Новини
Камион се вряза в група протестиращи срещу цените на горивата на път край Благоевград.По-сериозно пострадало е едно момиче, което е със счупена ръка, съобщи NOVA.Инцидентът станал на обходния път на блокирания от демонстранти Е-79. Шофьорът на камиона е задържан. След случилото се полицията разпръсна недоволните граждани и освободи пътя за движение.


Е-79 остана затворен с часове, което предизвика напрежение между протестиращите и водачите на блокирани в задръстването коли. Разрешението за протест на главния път изтече в 17:00 ч., след което от полицията съобщиха, че започват "специализирана операция по възстановяване на обществения ред".

"В колоните има бедстващи хора. С един протест няма да може да свалим правителството. Следващата седмица продължаваме още от събота, който иска може да иде в София, както направиха от другите градове", заяви организаторът на протеста в Благоевград Александър Стамболийски.

Протестиращите подкрепиха Стамболийски и скандираха "Оставка", предаде кореспондент на БГНЕС в региона.

 

Постепенно органите на полицията започнаха да пропускат автомобилите.

Километрични са задръстванията в цяла Югозападна България.

Междувременно от пресцентъра на МВР призоваха гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред.

Източник: БГНЕС

Ще е необходимо време да бъде отпушен входа на Благоевград в посока Симитли, където няма възможност за пренасочване по алтернативен маршрут. Блокада има и в района на ГКПП-Кулата.

Днес в над 30 града, включително и столицата, излязоха на протест срещу данъчните ставки за горива, лекарства и храни, както и законопроекта за "Гражданската отговорност".

Изразяващите недоволството си граждани настояват още за незабавно ревизиране на възнагражденията на депутатите и висшите държавни служители, които да бъдат обвързани с минималната работна заплата. Протестиращите искат и съкращение на многото държавни агенции и други институции, които намират за "ненужни" и "паразитни".

Източник: БГНЕС

Пловдивчани също излязоха по улиците на града, за да протестират.

Колоната от автомобили вече се насочва по централните булеварди. Предстои да бъдат блокирани важни пътни артерии в града. Към протеста на пловдивчани се включиха и 100 автомобила от Пазарджик. Протестът подкрепиха и рокерските клубове в града, предаде кореспондентът на NOVA в града.

В Бургас протестът се насочи към подстъпа на автомагистрала "Тракия".

Те изразяват недоволството си от високите цени на горивата и промените, касаещи "Гражданска отговорност". Голяма част от тях подкрепиха и майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестът на майките за оставката за Симеонов не спира

Има идея автопоходът да спре на някоя от бензиностанциите на големите вериги, където шофьорите да заредят малко литри и да платят с жълти стотинки.

Протестиращи блокираха центъра на София. Към недоволните се присъединиха много граждани с мотоциклети и велосипеди. 

Колона от протестиращи блокира пътния възел на автомагистрала "Люлин" при Драгичево. Образуваха се километрични колони от автомобили.

БГНЕС припомня, че след проучване на КЗК се установи, че увеличението на цената на горивото се наблюдава в градовете Пазарджик, Пловдив, Хасково, Бургас и в част от градовете в Северна и Северозападна България - Враца, Видин, Монтана, Велико Търново и др. Освен това съществуват големи различия в цените на бензиностанции от една и съща верига в отделните региони и дори в зависимост от разположението на обекта.

Бензиностанциите в някои градове в България продават гориво на цени, които са доста по-високи от средноевропейските, което не кореспондира и с тенденциите на чувствително понижение в цените на петрола на международните пазари.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди