изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:54 EEST
У НАС - НАКРАТКО    
НовиниНОВИЯТ ЗАКОН за хората с увреждания беше приет на второ четене от парламента. Законът урежда обществените отношения, свързани с упражняване на правата на хората с увреждания в България. Основен нов момент е прилагането на индивидуален подход и индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания.


Индивидуалната оценка ще е комплексна и ще се извършва от специализиран отдел в дирекциите "Социално подпомагане" към Агенцията за социално подпомагане. Тези отдели трябва да бъдат сформирани от изпълнителния директор на агенцията в срок до 31 март 2019 г. Оценката ще се изготвя въз основа на информация за: самооценката на човека с увреждане за затруднения в домашни условия и извън тях; увреждането/здравословното състояние; вида на затруднения във функционирането на човека с увреждане; степента на затруднения във функционирането на човека с увреждане; степента на включване в социалната среда на човека с увреждане; мобилността на човека с увреждане в социалната му среда и затруднения извън дома.

ЦЕНАТА на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари, защото се очаква около 4 процента да бъде увеличението на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов пред журналисти. Регулираната цена на електрическата енергия е стабилна. Тя се определя с годишно ценово решение от страна на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, което е валидно от 1 юли на текущата година до 30 юни на следващата година. Анализ върху цената на свободния пазар на тока и евентуалното отражение върху цената на регулирания пазар ще бъде направена през юни 2019 г.

НИЕ СМЕ ИЗЧИСЛЕНИТЕ жертви, не може да се крием зад лицемерието на дипломацията. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков по повод приемането на общо преговорно становище на Съвета на ЕС по промяната на правилата за извършване на международни товарни пътни превози. Стоим заедно с бранша, но само България и Литва бяха твърдо за неприемане на общ подход. Категорично заявих, че България предвижда да заведе дело пред Съда на ЕС, ако бъде предвидено връщането на камиона на четири седмици. Ще изследваме, след като видим как ще се развият нещата в ЕП, дали имаме основание да водим дело по другите елементи (на новите правила), поясни министърът.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди