изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:34 EEST
Съгласни ли сте в България да има Турски университет, закон да разрешева турски етнически партии, турският език да е задължителе | 25 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Съгласни ли сте в България да има Турски университет, закон да разрешева турски етнически партии, турският език да е задължителе
Автор: Anonymous да 2007-06-28 @ 00:29 EEST

Коренът на този  проблем е "чипът" /умствения товар и схващанията /  на всеки индивид. За съжаление , ако анализираме мненията на участниците във форума може да се наложи извода, че българското общество не е готово да приеме различините  като равностойни . Но тези насаждани   в дълъг период от време идеи за превъзходство на определени групи са много остарели и неактуални ,въпреки че в резултат на тях  другите от различните вече са се научили да бъдат крачка напред .

С форум по този въпрос вероятно редакцията  и отговорните лица на вестник " НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРУБАНА"  са  взели предвид отзвука на противопоставяния от  преди години, но съм сигурна ,че не са имали целта да  поддържат в съвременното глобално европейско  и добруджанско общество  нетърпимост към различните .

Мисля,че е по -полезно за обществото ни е да открие ползите от различията между отделните индивиди и да   ги приложи  в своя проспиретитет и успех.  Убедена съм ,че форум с въпроси в тази насока би бил по- плодотворен за всички ни .

Все пак, ако отговорните ръководители от печатната медия прочетат  написаното , искам да насоча вниманите им на факта ,че 2007 г. е  прогласена от ЕО за година на равните възможности за всички в Европа , а  основна  ценност на  това общество е зачитане достойнството и правата на всички участници в  него без оглед на пол, възраст ,увреждане ,сексуална ориентация, гражданство ,етнос , политически убеждения ,лично ,обществено положение и други .   Тази инициатива не е случайна , тъй като в европейския дом   е много пъстро , а без     тъпримостта и толерантността към другите , различните това общество не би просъществувало .

В заключение  надявам се местните медии също да се включат в европейската година на равните възможности и да сервират на  добруджанска трибуна  наистина нови теми и   идеи за търпимостта и поносимостта между различните етноси  , както и между другите различни групи от нас хората .  Имам предположения , че  Нова добруджанска трибуна ще изпревари всички други в тази насока и  ще замести  този въпрос във форума  с друг по-актуален в  днешно време , за да допринесе  за обновяване вижданията на участниците във форума .  

Все пак по темата , мисля,че няма нищо лошо от това да има  различни университети в България , тъй като те могат да внедрят нови практики   в нашата образователна система ,независимо с какъв произход са тези практики. Нека да припомня, че   преди много   години  , още когато участниците във форума може и да не са били родени, Роберт колеж в град Истанбул е приемал  , обучавал и   възпитавал нашите баби и дядовци  в дух на уважение към самоопредлянето на всеки нидивид в обществото  според неговите убеждения.

Не трябвя дя зябравяме ,че  всички сме хора  и имаме равни права .


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди