изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 09:08 EEST
УЧИТЕЛ ГОНИ ОТ ЧАС УЧЕНИК ЗАРАДИ ДОМАШНО | 13 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УЧИТЕЛ ГОНИ ОТ ЧАС УЧЕНИК ЗАРАДИ ДОМАШНО
Автор: Anonymous да 2008-10-30 @ 09:18 EET
Вие, хора, от редакцията и някои от коментиралите, явно не помните какво е било училището преди 89 година и какви мерки са се взимали срещу некоректните (използвам тази дума нарочно) ученици. Да, знам, че днес живеем в демокрация! Живеем в свободна страна със свобода на словото и т.н. и т.н. НО, слагам едно голямо НО - каква е тази свобода, каква е тази демокрация, когато учениците обиждат откровено учителите си и заядливо ПИШАТ, не говорят очи-в-очи, а ПИШАТ колко "дребни" са учителите и какво ли още не... Филмът на БТВ "На учителят с любов" може и да Ви покаже, драги "бранители на невинното момченце", в какви условия работят повечето учители и как нищо не могат да направят на тези ученици, които знаят как да изпозлват заплахите "Родителите ми!". Възмутена съм от Вас! Възмутена съм и от гордостта, с която парадира господин Дуков. Възмутена съм от цялата тази помия, която изливате върху един учител, който смея да твърдя е един от много малкото, които наистина използва нетрадиционни методи, но който не само УЧИ учениците, но и ги ПРАВИ ЛИЧНОСТИ!
4 години господин Георги Коновски ми е преподавал - през тези 4 години и аз съм получавала двойки от него, и аз съм била гонена от час, и мен ме е гонил с дневника, и на мен ми е опъвал косата! И преди някой да скочи и да започне да гони с косата Коновски, бързам да кажа, че по един или друг начин аз съм си заслужила тези "наказания" - слагам кавички, защото това не са наказания за мен - това е урок - да слушам в час, а не да си говоря, да се изразявам правилно, да се държа "на положение", ако щете. И въпреки че бях, смея да твърдя, една от най-добрите му ученички, той и на мен е правил забележки и мен ме е карал да пиша домашни - колкото и да Ви се струва невероятно. И да, и моето самочувствие на едва ли не завършила е свалял на едно нормално равнище (въпреки че аз никога не съм била от бързащите да завършат), защото си ученик до момента, в който си вземеш дипломата - не когато станеш 12 клас, не когато ти мине бала и определено не, когато демонстрираш неуязвимостта на един зрял (зрял???) човек.
Боян ми е приятел - винаги бих застанала зад гърба му, ако е прав, но лично за мен е прекрачил една граница, която се приближава по-скоро до яда, злобата и обидата, отколкото до свободното мение. Защото всеки има право да изказва мнението си, но не и да накърнява достойнството на другите! Пише го в Конституцията на демократичната ни страна. Отворете и проверете, драги "журналисти".
Първият ми стаж като млад журналист от "Славейков" беше точно във Вашата редакция. И в момента искрено съжалявам, че съм имала желанието да се уча от Вас! (Не че научих нещо полезно) Срамувам се, че някой ден ще трябва да Ви нарека "колеги"!
В момента уча журналистика в Софийски университет "Свети Климент Охридки" и то благодарение на човека, когото хулите без да Ви мигне окото. И  чието ниво никога няма да стигнете. 

Марина Новачева

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди