изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:30 EEST
ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ ПОСЕТИ ДОБРИЧ    
Новини

Вчера по негова инициатива на посещение в Добрич бе генералният консул на Турция в Бургас Исмаил Сефа Юджеер. Сутринта при пристигането си дипломатът се срещна с областния управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев, като в рамките на няколко минутния им разговор отбеляза, че турската страна отдава особено голямо значение на Военното гробище-музей в Добрич, в което покой намират участници от много нации.




Гостът сподели отличните си впечатления от българското културно-историческо наследство, прояви интерес към възможностите за инвестиции и по-нататъшно сътрудничество на регионално ниво в сферата на бизнеса, туризма и културата. Изрази готовност  за съдействие за развитието и утвърждаването на добросъседските отношения между двете държави.
Дипломатът си припомни, че д-р Ердинч Хаджиев уважи приема на консулството в Бургас в края на миналата година по повод 85-та годишнина от създаването  на Република Турция.
От своя страна областният управител запозна госта с икономическите характеристики на региона и потенциала на областта по отношение на селското стопанство, туризма и възобновяемите енергийни източници. В знак на уважение д-р Ердинч Хаджиев му поднесе рекламни материали за област Добрич и подаръци с националните символи на България.
След това консул Юджеер се срещна и с кмета на Добрич. По време на посещението си генералният консул разгледа Художествената галерия в града, Военното гробище-музей и накрая се срещна с турските студенти във Висшето училище "Международен колеж Албена" в Добрич. НДТ

Генералният консул на Република Турция посети Висшето училище Международен колеж в Добрич

 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ ПОСЕТИ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди