изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:36 EEST
ПП ГЕРБ Е ГАРАНТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ    
Политика

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за Европейски парламент в Добрич и призова за висока избирателна активност, за да не се позволи служебна победа за управляващите



 

“Нека на 7 юни да дадем своя вот за пратениците ни в Европейския парламент и да докажем, че ПП ГЕРБ е гарант за европейското бъдеще на България, защото ПП ГЕРБ е партия с бъдеще” - това каза председателят на областното ръководство на ПП ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Румен Иванов при откриването на срещата на председателя на партията Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати с добричлии.

“Важно е да направим две крачки, за да постигнем една цел. Крачките са изборите за Европейски и за национален парламент. С тях трябва да постигнем една цел - да спечелим убедителна победа, за да върнем доверието на хората към институциите и да се възползваме от това, което Брюксел иска да ни даде. Нека направим това, което е нужно, за да гарантираме на децата си възможността да останат тук” - каза председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че първите, които ГЕРБ ще изпрати в Брюксел след евроизборите, ще са отличниците на България. “Аз не искам България да продължава да се развива по този начин. Искам да съхраним нашата идентичност и да учим децата ни на родолюбие и патриотизъм” - добави той. И заключи, че ПП ГЕРБ е последната надежда на българската общност. “Ако се окаже, че и ние сме се провалили, много млади хора ще напуснат страната ни” - добави той. Затова посочи, че най-важно е да се гласува на предстоящите избори. “Тези избори ще са най-тежките и ще се прави всичко възможно, за да бъдат манипулирани” - каза Ц. Цветанов. И посочи, че показателен за това е фактът, че преди изборите бе променено изборното законодателство. Той зададе риторичния въпрос “Кои са ясните мажоритарни кандидати за депутати - лица, които са следствени и имат повдигнати обвинения”. Според председателя на ПП ГЕРБ, управляващите не искат да разсъждават национално отговорно, а само конюнктурно и действат на принципа “след нас и потоп”. Затова единственото противодействие на служебната победа на управляващите от тройната коалиция е увеличена избирателна активност. При 75 % активност, дори и да купят 5-10 % от гласовете, това няма да се отрази на изборните резултати, посочи той.

В залата на ДТ “Й. Йовков” той представи част от листата за кандидати за депутати в Европейския парламент. Преслав Борисов, чието семейство от 20 години работи в региона на Добруджа, сподели, че причина да влезе в политиката е недоволството му от досегашното управление. Андрей Ковачев подчерта, че не може да понесе, че на България е лепнат етикета на най-бедната и най-корумпираната държава. Моника Панайотова сподели, че иска да докаже, че България може да не е на последно място в ЕС. В условията на световна финансова и икономическа криза, ЕС е шанс за България да отстоява и реализира интересите си, смята Ана Страшимирова. Мария Арабаджийска пък сподели пред присъстващите, че много я боли, че България е синоним на корупция в ЕС и българските граждани не могат да усетят реално ползите от членството ни в ЕС. 

 

"БСП НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С НАЦИОНАЛНИТЕ ТРАГЕДИИ"

 

Това каза в Добрич председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по повод скандала със зам.-вътрешния министър и банкета в деня за национален траур

 

Във всеки мандат на БСП те не се съобразяват с трагедиите и инцидентите, които стават в страната - така пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов коментира скандала с банкета в деня за национален траур, на който присъства зам.-министър на МВР. И припомни, че по времето, когато вече покойният Любомир Начев бе вътрешен министър, имаше скандал със забавлението му с български манекенки часове след като бяха застреляни полицаи. “Днес ние наблюдаваме, че представител на политическото ръководство на министерството на вътрешните работи е част от увеселителен купон. Това е цинично и безотговорно отношение. Това са хора без морал, без ценностна система. Не зная как още има хора, които да гласуват за тях” - каза Ц. Цветанов. По повод информациите, че и служител от столична община е бил на банкет, Ц. Цветанов каза: ”Каквото е необходимо, ще бъде направено”.

На въпрос дали все пак ПП ГЕРБ ще включи кметове в листите си за национален парламент, въпреки първоначалното си решение градоначалниците да не участват в листи, Ц. Цветанов коментира: ”Има политическо решение на партията кметовете да не участват в номинациите за кандидати за депутати. Ние сме отговорна партия и не искаме да харчим допълнителни пари за частични избори. Към настоящия момент не се налага промяна на това решение”. Пред медиите Ц. Цветанов подчерта, че предизборната кампания на ПП ГЕРБ e изключително икономична. Само през тази последна седмица преди евроизборите ще бъдат пуснати видео- и аудиоклипове в националните телевизии и радиа, а информационен бюлетин ще бъде пуснат в понеделник, петък и събота в националните ежедневници. Общата стойност на тази реклама е 250 000 лева, каза Ц. Цветанов.

 

Цветан Цветанов: Не е необходим дебат с правителството

 

 


Сходни връзки

ПП ГЕРБ Е ГАРАНТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЯДРЕНАТА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ"
Автор: Anonymous да 2009-06-01 @ 14:53 EEST
Управляващата мафия в България усеща, че мимикрията вече не помага за спасяване от надигащия се народен гняв. В какъвто и цвят да се боядиса, народът веднага и безпогрешно я разпознава.
В началото на прехода хората разбираха, че са били излъгани едва след изборите, които мафията печелеше чрез някое от многото си лица - БСП, СДС, НДСВ, ДПС, но нещата се промениха.
Народът придоби опит и вече усеща фалша още в зародиш, както е в случаите с “Атака” на Волен Сидеров, ГЕРБ на Бойко Борисов, ЕНП на Мария Капон, РЗС на Яне Янев и много други.
Нещо  повече,  въпреки  огромните  усилия  и  средства,  които  хвърля  мафията  за  да  му  попречи,  народът  успя  да  се  организира  в  свое  политическо  движение                                   "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" /www.ideyazabulgaria.org/.
Движението е отворено както за живеещите в България, така и за огромната българска емиграция.
Движението за реална демокрация “Идея за България” е първата лястовица, предвестник на възраждащото се гражданско общество в България. Някой може ли да си представи как без вестник, без радио, без телевизия, без финанси, движението само за последните две години надхвърли десет хиляди членове. “Идея за България” се разпространява между хората със скоростта на верижна реакция. Затова треска тресе олигарсите стоящи зад Първанов и Станишев. Колкото по-бързо расте популярността на движението, толкова по-бързо се приближават те към затворническите решетки.
Главните цели на движението - справедливост и народовластие, наистина имат притегателна сила и обединяващ характер. “Идея за България” също така отчита, че при наличието на организирана престъпност в България тези цели са непостижими и затова в програмата си като непосредствена задача от първостепенно значение то е заложило ликвидиране на организираната престъпност.
Но не тази организирана престъпност с която се борят Георги Първанов, Сергей Станишев и Борис Велчев. Движенито възнамерява да потърси отговорност от тези, които след 1989г. си позволиха да откраднат държавата България заедно с населението. Това е организираната престъпност, която държи в момента всички власти в България и която назначава президентите, министрите, депутатите, главните прокурори, върховните съдии.
Затова главният прокурор Борис Велчев се прави, че не е чувал, а министър-председателят Сергей Станишев и дума не обелва за нея в книжлето “Защото сме социалисти”.
Затова тази тема е табу и при "ловните" излети на президента Георги Първанов. Позитивните послания, които движение “Идея за България” отправя към големи социални групи от българския народ допринасят за обединителното му въздействие и му придават характер на общонародно движение.
В него влизат работници и служители от държавни и частни фирми, пенсионери, собственици на фирми, земеделци, животновъди, лекари, юристи, икономисти, журналисти, архитекти, инженери, университетски и училищни преподаватели, но с най-голяма радост са посрещани тук учениците и студентите – бъдещето на нацията. За съжаление все още само в интернет сайта на движение “Идея за България” обикновеният българин може да усети духа на западноевропейската демокрация.
И макар, че тук не се крият противоречията и проблемите на западните държави, човек има възможност да придобие реална представа за обществено-политическите, социално-икономическите и културните им достижения.
Западноевропейските емигранти от “Идея за България” са своеобразен и засега единствен мост на България към Западна Европа. /разпространи нататък/ 
ЯДРЕНАТА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ"
Автор: Anonymous да 2009-06-01 @ 18:29 EEST
въй въй само 4енгета на снимката:)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди