изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:56 EEST
Бойко Борисов: Цялото безобразие е на македонците    
Новини
Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” по bTV.


„Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем”, каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България. Той поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни. Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри. Това са основно външното, транспортното и здравното министерство. „Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците”, заяви премиерът. Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена.
„В случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше Борисов. dir.bg

 

Първанов настоя за ново МИС
06 септември 2009 / News.dir.bg
След закриването на Министерството на извънредните ситуации е необходимо да има специално звено, което да координира усилията на всички органи при мащабни трагични инциденти.
Това каза в Пловдив президентът Георги Първанов. Той присъства на заупокойна молитва в катедралния храм "Св. Богородица", отслужена в памет на падналите в борбата за Съединението на България и на българските граждани, загинали вчера в Охридското езеро. На литургията бяха и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, областният управител на Пловдив Иван Тотев, кметът на града Славчо Атанасов.
На въпрос дали властта е реагирала адекватно, Първанов отговори положително и допълни, че след трагедията в Ямбол вече има много бърз инстинкт за реакция в подобни случаи. Според него обаче инстинктът не е достатъчен и препоръча създаването на специално звено. Той изрази задоволство от факта, че много бързо на мястото на трагедията са били както половината от кабинета на Македония, така и министри от българска страна.
Имаше много добра координация с премиера и много бързо се създадоха екипи, които да помогнат на място, посочи държавният глава. По думите му обаче е необходимо такива екипи да има по принцип и при подобни ситуации да реагират адекватно. Първанов уточни, че ще обсъди с изпълнителната власт идеята си за спецзвено, като се използва опитът, който вече е създаден.
Георги Първанов потвърди, че вече има договорка с македонските власти за паралелно разследване на причините за инцидента и от българска страна. От днес в Македония имат готовност да посрещнат и експерти от наша страна, тъй като по думите на президента през първите дни ще се работи под вода за изваждането на кораба. Според него ще се търсят отговори на въпроси защо се е допуснало използването на остарели кораби и претоварването. Първанов смята, че тези въпроси са част от пъзела, довел до трагичния инцидент.
 
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Цялото безобразие е на македонците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди