изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:21 EEST
ЧОВЕК Е СЪЗДАДЕН, ЗА ДА ТВОРИ ДОБРО!    
Общество

Космическият глас Валя Балканска и невероятната Тони Димитрова ще пеят тази вечер в Голямата нощ на Доброто на клуб "Майчина грижа". Водещ на утвърдилото се вече благотворително събитие ще бъде Радост Драганова

Своя традиционен благотворителен бал организира тази вечер дамски клуб "Майчина грижа", в навечерието на Деня на християнското семейство. Утвърдилото се вече със своята благородна кауза събитие ще се проведе в уютната атмосфера на ресторант "България".



 

Това е неговото 13-о издание, но със сигурност няма начин да бъде фатално. Защото ентусиазираните организаторки от клуба и техните гости и приятели ще се съберат в Голямата нощ на Доброто, за да докажат, че за добрите, щедри и всеотдайни сърца криза няма и не може да има.

Космическият глас Валя Балканска и невероятната Тони Димитрова ще пеят на благотворителното събитие. Водещ ще бъде Радост Драганова, която е отказала да получи хонорар в името на благородната кауза. Както винаги, ще има много настроение, усмивки и красиви емоции. И по, традиция, дамите-добротворки от "Майчина грижа" ще отправят своето предизвикателство към гостите с благотворителния търг, на който отново ще бъдат разиграни интересни предмети.

 

   

Сред тях са бронзова маска, дарена от министъра на културата Вежди Рашидов, която е красяла неговия кабинет. Именитият скулптор предоставя и стипендия в размер на 500 лева за талантливо дете - сирак или полусирак.

 

   

Ще бъдат разиграни също невероятно красиви и оригинални картини на художничката Даниела Тодорова, която има много изяви у нас и в чужбина. Авторката дарява творбите си с огромна съпричастност към доброто дело. Картините са от колекцията "Слънчеви цивилизации". Невероятно стилното дарение е благодарение на евродепутата Антония Първанова.

 

 

Изненадата за участниците в търга ще бъде предмет, дарен от премиера на Република България Бойко Борисов.

Набраните средства от благотворителния бал на клуб “Майчина грижа” са предназначени за подпомагане на талантливи деца сираци и полусираци. През годините са събрани и разпределени над 220 000 лева, с които са подпомогнати над 150 ученици и студенти. Само за учебната 2008/2009 г. стипендиантите на клуба са били 23-ма. За подпомагането им през цялата учебна година, както и за еднократни помощи за участие в различни изяви, клуб “Майчина грижа” е предоставил 22 850 лева, събрани на бала през 2008 г. 

Сред традиционните участници, които предоставят предмети за наддаване в благотворителния търг, е кметът на Каварна Цонко Цонев. Сред най-крупните дарители е и настоящият евродепутат Антония Първанова, осигурила няколко годишни стипендии. Сред изтъргуваните на търг вещи е и писалката, с която е ратифициран договорът за присъединяването на България към НАТО, предоставена от Огнян Герджиков, както и шапката на Франсис Форд Копола. Най-скъпо продаденият предмет обаче е икона, изрисувана от дете от Добрич. За нея е броена сумата от 4065 лева.  НДТ

 

ВЕСТНИК "СТАНДАРТ": Пускат на търг маска на Вежди, дамски клуб чака подарък от Бойко

 

"ВАРНА УТРЕ": Наддават за бронзова маска на Вежди Рашидов

 

 


Сходни връзки

ЧОВЕК Е СЪЗДАДЕН, ЗА ДА ТВОРИ ДОБРО! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди