изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 12:44 EEST
Убийството на Славка Найденова и сина й се счита за битово, според българин от Лос Анджелис    
Интервюта Стоядин Лепоев, българин от Лос Анджелис, пред Агенция “Фокус”.

Фокус: Г-н Лепоев, какво съобщават американските медии за убийството на Славка Найденова и 8-годишният й син?
Стоядин Лепоев: По телевизиите няма никаква информация, защото го считат за обикновено убийство – нищо особено, не са убили някоя „важна клечка”, за да излъчват. Може би се излъчва от местните телевизии за Вашингтон DC, но тук в Лос Анджелис няма абсолютно нищо. В една интернет страница – myfoxdc.com е оригиналната снимка на сина им, която фактически е взета от българските медии. Там има и повече информация за това убийство. По телевизията няма абсолютно нищо – NBC, CNN не показват нищо, аз и не очаквам нещо да покажат, защото това си е най-обикновено убийство – битово. Нищо особено. Ако е имало престрелка, замесена полиция, специални части и т.н. – тогава биха го отразили. Местните телевизии сигурно ще му обърнат внимание, но централните – не.
Фокус: В България представата е, че в Щатите доста често има подобни битови скандали и инциденти – така ли е и затова ли не им се обръща такова внимание от медиите?
Стоядин Лепоев: Да, има. В Щатите това е, съвсем нормално, това не е нещо необичайно. Дори много от тях въобще не стигат до вестници и списания, изобщо не се отразяват от телевизията.
Фокус: Споменахте, че вие дори от български медии сте разбрали, че става дума за сестрата на Илия Павлов. За България той е доста известна личност, но в Щатите тези хора са присъствали доста анонимно. Това само на големите разстояния ли се дължи?
Стоядин Лепоев: Америка действително е голяма държава. И второ – начинът на мислене, култура, са малко по-различни от българските. Манталитетът вече се променя и никой не се впечатлява от това – кой какъв е, имена и такива неща. Не е като в България – кажеш името на еди кой си и – веднага всички - „колко си велик, колко съм очарован”. Няма го това нещо. Никой не се интересува какъв си, що си, как ще ходиш по улицата, как ще изглеждаш. Абсолютно безразличие. Затова и предполагам, не се отдава значение на тези неща. Ако закачат някой сенатор, или някой полицай, или някой банкер, или водещ човек от някоя компания – тогава може да се напише в медиите.
Фокус: В щата Вирджиния, където са живеели, има ли доста българи и къде предимно са българските общности в САЩ?
Стоядин Лепоев: Най-голямото съсредоточие на българи е Чикаго. Там на всяка трета – четвърта кола ще видите лепенка BG на колата. Има банки, има магазини, където вътре се говори само на български, колкото и парадоксално да звучи. Лос Анджелис, Лас Вегас са следващите градове с по-голяма концентрация на българи. Ню Йорк също има, но там, както и в Лос Анджелис са по-пръснати. Във Вашингтон също има, но те са повече в банковия сектор и пак са разпръснати. Няма български клубове, ресторанти и т.н. Докато в Ню Йорк има, в Лас Вегас има, в Лос Анджелис има, а в Чикаго има колкото искате. Постоянно се отварят и се затварят. Но източното крайбрежие, от другата страна на океана, където това се е случило, няма някакво стълпотворение. Има българи, но не са български общности, които поддържат контакти един с друг.
Фокус: Споменахте, че местните медии биха обърнали внимание на това престъпление. Какво е отношението на медиите в щатите към подобни битови убийства – в България се излъчват с подробности, детайли, коментари на съседи, на роднини... В Щатите как се отнасят към тях?
Стоядин Лепоев: Както ви казах още в началото, някои от тях може изобщо да не стигнат до радио, до телевизия, до вестници. Само да останат в полицейските бюлетини като престъпления. Зависи от това – кой как е участвал в тях, дошла ли е полиция, замесени ли са специалните им части, дали и какво оръжие е използвано. Ако двама са седнали, напили са се, сбили са се и се убили, никой няма да им обърне внимание. Но например – разведени майка и баща, той дошъл да си види детето, майката не му разрешила, става скандал, побой, полиция... може би ще го отразят. Но в случая – не е станало нищо особено като убийство; има някакъв случай, в някаква къща, не се знае кой, какво, защо, откъде... Ако има екшън, престрелка, полиция, хеликоптери, вертолети... тогава вече може да се отрази. В момента, в който дойдат полицейските хеликоптери, веднага след тях се появяват телевизионните хеликоптери. Тогава започва екшън.

http://www.focus-news.net/

ВСИЧКО ОКОЛО УБИЙСТВОТО НА СЕСТРАТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И СИНА И В САЩ

 


Сходни връзки

Убийството на Славка Найденова и сина й се счита за битово, според българин от Лос Анджелис | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди