изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:42 EEST
Убийцата на Славка е "поръчана по пощата" булка    
По светаУбийството на Славка Найденова и 8-годишния й син Пол от мащехата на момчето Наталия Уилсън е случай от битов характер. Но той предизвиква международни коментари и спекулации заради това, че 41-годишната Найденова е сестра на убития лидер на българската мафия. Това отбелязва пред местната онлайн медия Inside NoVA прокурорът на окръг Принц Уилям - Пол Еберт

В днешна публикация "Вашингтон пост" съобщава, че на този етап разследващите двойното убийство отказват да коментират какви са мотивите за престъплението - пари, любов, ревност или нещо друго. Полицията проучва сведения, че Уилсън е булка, поръчана по пощата  (mail-order bride) и проверява как Найденова е срещнала предишния си съпруг.

В разследването са привлечени руски и български преводачи от ФБР, предвид факта, че рускинята Наталия Уилсън почти не говори английски.

Жертвата е била омъжена за агента по недвижими имоти от Арлингтън Лестър Уилсън, който не е обвинен по делото. Заподозряна е съпругата му, уточнява изданието.

"Брат ми е тотално объркан", е казала в  телефонно интервю от Ню Джърси Шарън Кели, сестра на Лестър Уилсън. По думите й семейството е все още в шок.

Наталия Уилсън е била женена за Лестър Уилсън от по-малко от една година, казала Кели, която живее в Пърт Амбой и е срещала новата жена на брат си само веднъж.

"Нямах усещането, че е нестабилна", казала Кели. "Нейният английски език не е много добър, така че не можехме да комуникираме много добре".

"Найденова и Лестър Уилсън бяха женени  около девет години и имат един син, Пол. Те останаха приятели след развода си", добавя Кели.

"Вашингтон пост" отбелязва, че при заминаването на Найденова за Европа за няколко години Лестър е ходел там да се вижда със сина си.

"Пол беше неговото бебе", казала Кели. "Той правеше всичко възможно, за да поддържа добри отношения с бившата си жена".

Найденова, която е с американско гражданство, се преместила обратно в щата Вирджиния отчасти за да запише Пол в училището, но също така и за да бъде той близо до баща си според Кели.

Лестър Уилсън има двама по-големи синове и една бивша жена в Австралия, съобщила още сестра му и добавила, че семейството, което е от Аруба, се надява той отиде при тях в Ню Джърси, където е прекарал юношеските си години.

"Това е такъв удар за нас", казала тя. "Аз съм с надеждата, че ще можем да го доведем тук и да го успокоим, да говорим с него, за да разберем какво се е случило".
 
Полицията е съобщила, че все още разследва дали Наталия Уилсън, която няма американско гражданство, е в страната на законно основание.

Опитват се също да определят как Наталия Уилсън се е придвижила от Арлингтън да дома на Найденова в Дейл сити, на "Хановер корт" 4500. Найденова е купила къщата заедно с Лестър Уилсън преди осем години.

"Не е ясно дали някой я докарал до там - може би неин познат - или тя може би е наела някого", е казал шефът на полицията в Принц Уилям, Чарли T. Дийн.

Дийн бил доволен, че арестът е извършен в деня след престъплението. През първите няколко часа, случаят е приличал на криминална загадка, отчасти заради езиковите бариери.

"А случай като този може да предизвика голям страх в обществото," каза Дийн. "Радвам се, че  го приключихме толкова бързо".

В окръга това са първите убийства през тази година. През 2009 г. в Принц Уилям са станали 11 убийства.

Дийн е заявил, че делото е необичайно по няколко причини. "Много рядко се случва да има едновременно убити възрастен и дете", казал той. /БЛИЦ

ВСИЧКО ОКОЛО УБИЙСТВОТО НА СЕСТРАТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И СИНА И В САЩ

 


Сходни връзки

Убийцата на Славка е "поръчана по пощата" булка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди