изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:22 EEST
Убийцата на Славка Найденова действала в афект    
Новини
47-годишната руска гражданка Наталия Лешченко, по съпруг Уилсън, е арестуваната в САЩ за убийството на сестрата на Илия Павлов - Славка Найденова, и 8-годишния й син, съобщи ИТАР-ТАСС.


Според източници, близки до следствието, тя не отрича вината си, защото твърди, че е извършила престъплението в състояние на афект. В разследването се включиха специалисти от Русия и България, отбелязва кореспондентът на ИТАР-ТАСС във Вашингтон, цитиран от БТА.

Агенцията припомня, че Лешченко-Уилсън е съпруга на Лестър Уилсън - първият съпруг на Славка Найденова, който е баща на малкия Пол. Жертвите са открити с прерязани гърла.

Полицейското разследване било подпомогнато от специалисти от ФБР и имиграционната служба на САЩ. Установено е, че Лешченко-Уилсън не е имала американско гражданство. Не се уточнява какъв е юридическият й статут в САЩ. Представители от руското посолство в САЩ потвърдиха пред кореспондент на ИТАР-ТАСС, че органите в Русия оказват съдействие на американските си колеги за разследването.

Установено е, че Лешченко-Уилсън е родена в Ставропол и до заминаването си за САЩ е живяла в Новоросийск. С нея в САЩ е дъщеря й, родена през 1985 г. Руски официални представители все още не са се срещали със задържаната. Няма информация тя да е искала такава среща.

Все още не се съобщава официално какви може да са мотивите за престъплението. Междувременно обаче американският сайт InsideNova.com съобщи, позовавайки се на източници от съда в Принс Уилям Каунти, че причина за убийството е "ревност от страна на обвиняемата Наталия Уилсън".

По-рано днес стана ясно, че Славка Найденова ще бъде погребана в софийското село Мировяне. dir.bg

Погребват ги в Мировяне

Дъщеря ми Славка Найденова ще бъде погребана в България в с. Мировяне, Софийско. Там са положени тленните останки на майка й, обясни за "Стандарт" баща й Павел Найденов.
"Аз и съпругата ми сме от този район. И затова жена ми е погребана там. Искам там при нея да бъде и дъщеря ми. Тя изключително прилича на майка си", обясни със сълзи на очи бай Павел. Той още не може да проумее зверското убийство в Америка на дъщеря му и внука му, който е кръстен на него.
Павел Найденов съобщи още, че най-вероятно телцето на малкия Пол Уилсън също ще бъде положено край тленните останки на майка му.
Милена Минчева

ВСИЧКО ОКОЛО УБИЙСТВОТО НА СЕСТРАТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И СИНА И В САЩ

 


Сходни връзки

Убийцата на Славка Найденова действала в афект | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди