изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:02 EEST
Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война    
Политика
Аз не смятам, че трябва да говорим за войни, а за личности в институциите. Тази война е предизвикана от президентската институция. Симеон Дянков отиде добронамерено в президентството.


Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред БНТ тази вечер по повод срещата между Георги Първанов и Дянков, състояла се сутринта. Тя бе поискана от министъра, който заяви, че иска да изчисти недоразумението, че е нарекъл президента млад милиардер. Коментар от Първанов нямаше, но стенограма от разговора беше публикувана на сайта на държавния глава няколко часа по-късно.

"Дянков отива за среща с президента, а там го очаква една провокирана ситуация. Това, че веднага излезе стенограмата е вече провокация. Аз вече ще се замисля, когато трябва да отида при президента. Ние ще поискаме аудиозаписа чрез председателя на парламента. Борисов като премиер се обади на президента, за да стане тази среща, а какво стана?", зададе риторичен въпрос вътрешният министър, предаде БГНЕС.

Според него добронамереността на финансовия министър не е срещнала съответното позитивно отношение от страна на президента.
„В момент на икономическа криза, с тежкото наследство от предишните управляващи, къде беше президентът с неговата позиция. Когато говорим за просперитета на държавата, няма нужда от подобна война между институциите”, каза министърът, съобщи "Фокус".

"Завари го обаче сценарий, който да го накара да каже определени неща и по-късно те да бъдат публикувани. Най-важни от стенограмата са последните 2 страници. В тях се вижда популисткото говорене на Първанов и проличава целта му да направи нов политически проект", заяви още Цветанов, цитиран от БЛИЦ.

"Ще изискаме в Народното събрание да бъде представен аудиозаписът на разговора, за да видим дали е направен законно. За мен президентът е нарушил член 32 от българската Конституция. В такъв случай е по-добре той да излезе от нея, както и ние от нашата и да дадем възможност на хората да гласуват наново. Не може да се развива политически проект зад прикритието на президентската институция. Какво иска президентът - да станем като Гърция", коментира вицепремиерът.

Според чл. 32 от Конституцията "никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи".
dir.bg

Стенограма от срещата на президента на Република България Георги Първанов и Симеон Дянков – вицепремиер и министър на финансите

В президентството празнуват гаврата с Дянков

ГЕРБ: Първанов напада правителството с лична и политическа корист

 


Сходни връзки

Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 12:58 EET

хората не ги интерисува  кой какво казал  не си отвличайте вниманието  те ще се оправят  ами  се  залавяйте  с  ония  недосегаемите  защото  престъпността   и от провинцията  или тези властимащите  в малките градове  ще ги оставите да си правят каквото искат  вие само  питайте  ние  ще ви кажем кои са  не се траят вече  а  кокушкарите  препълват арестите  а тия какви са  !

Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 13:13 EET

аз предлагам една акция за  всички  от парламента  от властимащите  в провинцията  и всички  които  се занимават  с лихварство  защото заложните  къщи са просто  една  завеса  която ги разделя от видните им престъпления да им се направи проверка  за многобройните  левчета  които  са  спечелили  даже и много от тия които  са нямали 1 трудов ден в трудовите книжки  които са в книжарниците  ! А не да обсъждаме кой какво казал и да ни се смеят в европейския  тези неща  не  ме  тормозят  защото днес ако е президент утре  ще  я дипломат я някой министър  да си стиснат ръцете и да се залавят на работа  защото така си губят времето  а тарифната ставка  тече  ама  няма  работа  и като няма  няма  и кой да работи  ! който каквото крал да продава и да връща  защото  може и в София да бъде отворен магазин от частен изпълнител както във ДОБРИЧ!

Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 13:52 EET

Абе ние отдавна сме като Гърция, ама населението е доста по-търпеливо. 

Държавата закъснява със плащанията... Обещаното не се изпълнява... И затова сега ще се мести фокуса другаде... Смотани хора - смотана Държава.

Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 14:33 EET
Ние не сме като Гърция!!?? Гърците още дълги години ще живеят много по добре от нас!
Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 15:37 EET

БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ТОЗИ ГОСПОДИН ДЯНКОВ,ОТ НЕГО НИЩО НЕ СТАВА,АКО ТОВА СА КАДРИТЕ ВИ ПАЗИ БОЖЕ,НА КАЛПАВИЯ КОСМОНАВТ ВОДОРАСЛИТЕ МУ ПРЕЧАТ,ТОВА Е ДЯНКОВ,ДА СПРЕ ДА ПРИКАЗВА А ДА РАБОТИ,ОТ ДАВНА СМЕ СЕ НАСЛУШАЛИ НА ТАКИВА КАТО НЕГО ДЕТО САМО ГОВОРЯТ А НИЩО НЕ ВЪРШАТ,РАЗРУШИ МАСА АГЕНЦИИ  КОИТО В МОМЕНТА НЕ РАБОТЯТ А КОИ ЩЕ ПЪЛНИ БЮДЖЕТА,

Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 18:55 EET
Цветане, Цветанеее и ти не си цвете за мирисане, ние очаквахме от Вас гербери за ОСМИ МАРТ, а вие си мислите за война, затова ли Ви избрахме?
Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-07 @ 10:00 EET
Незабравяйте!Няма  лош  мир  и  добра  война!
Цветанов защити Дянков: Първанов ни обяви война
Автор: Anonymous да 2010-03-07 @ 11:54 EET
Цветанов, Цветанов... Този редут, който си решил да защитаваш, е незащитим.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди