изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:09 EEST
Полицаите тръгнаха на акция срещу осигуровките    
ОбществоПолицаите са първите държавни служители, които гласно се обявяват срещу намерението на правителството да ги накара сами да си плащат осигуровките. Това е меко казано цинично, категорични са от полицейския синдикат, който подготвя протест на 20 март.

Първата обществена реакция срещу намерението на правителството да накара държавните служители сами да си плащат осигуровките, вече е факт. От синдиката на полицаите изпратиха писмо до медиите, в което уведомяват, че не са съгласни с подобно решение.

Намерението на правителството да задължи държавните служители и служителите в МВР да плащат сами осигуровките си, е меко казано цинично, се казва в псимото на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Според тях подобна мярка само ще намали и без това ниските им заплати, заради които повече от година се събират на различни форми на протест, за да поискат повече пари и по-добри условия на труд.

Вярно е, че като държавни служители в МВР сме освободени от задължението да плащаме осигуровки - вместо нас го прави държавата. Срещу освобождаването от това задължение обаче ние сме лишени от ред права, на които се радват останалите граждани на Р България, пишат още униформените. В псимото си те изброяват и забраните, които службата им налага:

- Нямаме право да напускаме страната, без да уведомим работодателя. Нямаме право да напускаме дори гарнизона (каквото и да значи това след девоенизацията на МВР), без да уведомим работодателя.
- Нямаме право на колективен трудов договор;
- Нямаме право на ефективна стачка;
- Нямаме право да работим и на друго място;
- Нямаме право да членуваме в политически партии;
- Лишихме се и от ред други права, подписвайки декларациите за достъп до класифицирана информация;

Полицаите засягат и проблема с оръжието, което ползват като споменават, че имат право да ползват „Макаров" със стоп патрони, когато срещу тях се стреля с „Калашников".

От синдиката дават срок на правителството до 20 март, за да получат отговор от правителството.

Ако до 20.03. 2010 г. не получим някакъв отговор на този въпрос (както не получихме досега и на доста други), какво ни остава, освен да заявим на висок глас, че ще се борим за малкото останали ни права докрай, категорични са от полицейския синдикат.

http://www.bnews.bg

Резервът на здравната каса заложен в МВФ, затова вдигат вноската

 


Сходни връзки

Полицаите тръгнаха на акция срещу осигуровките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди