изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:15 EEST
Бизнес и синдикати се разминаха за плоския данък    
Общество
Да се ограничават разходите е само една част от стратегията по излизане от кризата - не се ли увеличат приходите ограничаването пет пари не струва. Това заяви пред БНР вицепрезидентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов, предаде БГНЕС. По отношение на новото предложение за отпадане на плоския данък Манолов заяви, че в България такъв данък съществува от 2 – 3 години и според него тогава са започнали да се изтеглят инвеститорите. Що се отнася до здравните вноски на държавните служители неговото мнение е, че всички лица, полагащи труд, трябва да се осигуряват по универсален режим.


От своя страна председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев заяви, че днес ще бъдат представени четири пакета от мерки за допълнителни приходи за фиска, намаление, разходите на фиска и за пазара на труда. Според него правителството изостава със своите мерки и синдикатите и бизнесът искат да го подкрепят с решения, които смятат, че са приемливи за цялото общество. Данев каза още, че е належащо мерките да стартират веднага, тъй като всеки изминал ден е опасен за икономиката.

По думите му, се пласират различни виждания на различни министри и няма синхрон между изказванията им. Данев визира изказванията на министрите Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Тотю Младенов. Според него дългосрочно премахване на плоския данък би било много опасно за икономиката и от друга страна би отблъснало чуждестранните инвеститори.

Не е работа на социалния министър да коментира данъчна политика. Така Стоян Александров, министър на финансите в правителството на Любен Беров, коментира пред агенция КРОСС идеята на социалния министър Тотю Младенов плоският данък да отпадне временно. „Първо трябва да се подредят в кабинета, да се знае кой за какво отговаря и кой какво предлага", заяви Александров. Според него е несериозно социалният министър да коментира данъци. „Той да си направи реформата, защо се отказа от пенсионната реформа. Да си гледа осигуровките, а не другите данъци", препоръча Стоян Александров.

Плоският данък да отпадне временно предложи вчера министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Според него трябва, тези които получават на-високи доходи да бъдат солидарни. Тежестта на кризата трябва да се поеме от всички, но не и от пенсионерите, социално слабите и майките с деца - тези, които получават социални помощи по закон, категоричен беше той. Дир.бг

ФОРУМ 2: КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ "ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ" В БЪЛГАРИЯ?

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ: ВЕЧЕ СМЕ В ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ

ВРЪТКА НА 180 ГРАДУСА - МИНИСТЪР ОТ ГЕРБ ИСКА ОТМЯНА НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК

 


Сходни връзки

Бизнес и синдикати се разминаха за плоския данък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди