изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:01 EEST
Волейбол: България отново победи Холандия с 3:0    
СпортАпелдорн. Националният ни отбор по волейбол записа втора победа с 3:0 (25:21, 25:20, 25:23) при визитата си на Холандия, в рамките на два дни. Мачовете бяха от Група „А” от Световната лига и се изиграха в зала „Омниспорт” в Апелдорн. В днешния ден състезателите на Силвано Пранди се представиха изключително както в защита, така и в блокада и атака.


Първият гейм българите спечелиха с 25:21, като през цялата част водеха с 2 – 3 точки.
През втората част холандците водеха минимално, но след 20:20 гостите спечелиха пет поредни точки и поведоха с 2:0.
В третия гейм играта отново беше равностойна, но в края волейболистите ни показаха истинските си възможности и затвориха двубоя още при първия мачбол.  Агенция "Фокус"

Селекционерът на Холандия: Победихме се сами

Апелдорн. Селекционерът на националния волейболен отбор на Холандия Петер Бланже бе изключително разочарован от втората поредна загуба от България с 0:3 в Апелдорн.
"След 20-а точка не правихме нищо съществено. Трябваше да се мобилизираме повече, за да спечелим. Не постигнахме нито един успех в Апелдорн тази седмица. Търпението е много важно. Това е една от характеристиките на модерния волейбол", заяви Бланже на пресконференцията, цитиран от официалния сайт на FIVB.

Владимир Николов: Очаквах по-голяма съпротива от Холандия

Апелдорн. Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов остана изненадан от двете победи срещу Холандия от Световната лига. Той е на мнение, че противникът ни от третия уикенд е по-силен тим и е било напълно нормално да им окаже по-голяма съпротива, съобщава официалният сайт на FIVB.
"Определено не очаквах да спечелим и два мача с по 3:0 тук в Апелдорн. Нашият отбор все още се сработва и имахме много малко време за подготовка. Разликата между България и Холандия днес бе броят на непредизвикани грешки", заяви Ноколов.

Силвано Пранди: Играхме интелигентен волейбол

Апелдорн. Селекционерът на българския волейболен тим Силвано Пранди не скри задоволството си от втората победа над Холандия с 3:0. Той похвали състезателите си, които са били по-търпеливи от противника и според него е били ключово.
„Играхме интелигентен волейбол. Демонстрирахме по-голямо търпение в сравнение с холандците. Отгоре на всичко не допуснахме такъв голям брой грешки в решаващата фаза на трите гейма след границата от 20 точки”, заяви Пранди на пресконференцията си след мача, съобщава официалният сайт на FIVB.

Теодор Салпаров: Вторият мач с Холандия беше по-тежък

Апелдорн. Днес беше по-тежко от вчера, защото холандците си бяха направили изводите”, каза либерото на България Теодор Салпаров след втората поредна победа с 3:0 гейма като гост на Холандия.
„Хубаво е, че успяхме да спечелим чиста победа, за да можем да търсим класиране. Сега трябва да се концентрираме върху домакинствата си във Варна”, заяви Салпаров.
„Също така трябва да подобряваме играта си от мач на мач. Вижда се, че с всеки изминал мач играем все по-добре", каза още той, цитиран от "Дарик".
„Не очаквахме толкова лесно да бием тук в тези два мача, сега очакваме мачовете с тях във Варна. Дано няма контузии."


Евгени Иванов: България може да спечели Световната лига

София. Спрелият вече участието си в националния отбор на България Евгени Иванов смята, че през тази година можем да спечелим най-авторитетния волейболен турнир – Световната лига. Както е известно през този уикенд родните национали записаха две победи при визитата на Холандия с 3:0, а Иванов е на мнение, че с тази игра можем да триумфираме в надпреварата. „България може да спечели Световната лига, сигурен съм. Търся си отбор в България, но все още нямам никакви предложения. Сега го обявявам пред вас”, каза Иванов пред „Дарик”.
„Дъщеря ми започна вече училище и не искам да играя в чужбина, тъй като семейството ми няма да може да дойде при мен”, каза още той.

Волейбол: България победи Холандия с 3:0

 


Сходни връзки

Волейбол: България отново победи Холандия с 3:0 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди