изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:35 EEST
800 роми се тъпчат в една къща. Сменят на всеки 6 месеца общината заради помощите    
Новини800 роми живеят в една стая. Това са установили чиновнички от общината в Пловдив след проверка на адресните регистрации в циганските махали под тепетата. В стая на ул. "Кипарис" 12, която според плана на Шекер махала е голяма 10 квадрата, живеят 800 роми или едно средно голямо село. Чиновничките веднага алармирали властите и анулирали регистрацията на ромите.

 
Оказа се, че повечето от тях на всеки шест месеца сменят адресните си регистрации, за да получават помощи от различни места. Иначе се прехранват с кражби и живеят в катуни насред ромските махали.
"Обикновено такова стълпотворение от народ на един адрес се регистрира по време на избори и затова преди вот проверяваме адресите. Явно обаче ромите имат и друга причина да се тълпят на един адрес", коментираха от общините под тепетата.
Пак заради изборите преди година в София служба ГРАО засече 1000 души с една и съща адресна регистрация - в изоставена преди години сграда на ул. "Искър" 6. Други пък 1000 изборни туристи се бяха регистрирали на ул. "Веслец" 6.
93 души пък са регистрирани на един адрес в сливенския квартал "Надежда". Той също е населен с ромско население. Адресът, на който са регистрирани 93-мата, е улица "Бършен" 87, съобщиха за "Стандарт" от община Сливен. На улица "Кара Кольо" номер 53 в квартал "Надежда" са регистрирани 70 души.
На номер 49 на същата улица на един адрес живеят 43 души, а други 34 са регистрирани на улица "Бачо Киро" 49.
Ели Куманова
Румяна Милева
Георги Мангинов

http://paper.standartnews.com

Кметове сменят града срещу нотариален акт или договор за наем. Нов адрес само с параф от хазяина

 


Сходни връзки

800 роми се тъпчат в една къща. Сменят на всеки 6 месеца общината заради помощите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди