изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:36 EEST
АДВОКАТ ВИОЛЕТА ДОБРЕВА: "КУЧЕТО МИМА БЕ ДАДЕНО В ГЕРМАНИЯ САМО ЗА ЛЕЧЕНИЕ"    
Новини  "Кучето Мима бе дадено в Германия само за лечение. Никога не съм имала намерение да го давам за осиновяване. Изрично съм предупредила Сдружение "Германо-българска помощ за животните", че след това ще си прибера Мима у дома, където имам още три кучета", заяви за НДТ адвокат Виолета Добрева.

Тя посочи, че след като е осиновила осакатеното животно, е открила дарителска сметка към Сдружение "Грижа и подслон за всеки", на което е председател. Фактури показват, че 9200 лева от събраните пари са отишли за лечението на Мима в Германия, където й били поставени протези. Останалите средства от сметката ще отидат за лечението на други животни.   

"На 31 май м.г. информирахме дарителите, че Мима повече не се нуждае от финансова помощ. Тъй като получаваме сигнали за животни в нужда и много хора ни търсят за помощ, решихме да обявим сметката на Мими за Национален дарителски фонд и така да можем да помогнем и на други животни. Пълен отчет до стотинка има на страницата на сайта на сдружението", заяви адвокатката от Русе.

Тя посочи, че от 20 години полага грижи за кучетата, които имат нужда от помощ.

Припомняме Ви, че във вчерашния ни брой Ви съобщихме, че в Районния съд в Добрич тръгна дело за собствеността на 5-годишното куче Мима, чиито лапи бяха отсечени от садист в Дряново. Животното в момента е в Германия, но адвокатката от Русе Виолета Добрева, която по документи се води настойник на кучето, е поискала то да бъде върнато в България. Мария Великова от "Германо-българска помощ за животните" заяви, че юристката случайно е станала осиновител, а в дарителската сметка е постъпило голямо дарение. Делото ще продължи на 14 март.  НДТ

В ДОБРИЧ ТРЪГНА БИТКА ЗА ОСАКАТЕНОТО КУЧЕ МИМА

 

 


Сходни връзки

АДВОКАТ ВИОЛЕТА ДОБРЕВА: "КУЧЕТО МИМА БЕ ДАДЕНО В ГЕРМАНИЯ САМО ЗА ЛЕЧЕНИЕ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АДВОКАТ ВИОЛЕТА ДОБРЕВА: "КУЧЕТО МИМА БЕ ДАДЕНО В ГЕРМАНИЯ САМО ЗА ЛЕЧЕНИЕ"
Автор: Anonymous да 2011-02-05 @ 13:05 EET

Von:

"Violeta Dobreva" <dobreva@gmail.com>

An:

"Grigor Dimitrov" <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>

Betreff:

Èíôîðìàöèÿ

Datum:

21. Apr 2010 08:01

 

 

 

Здравейте г-н Димитров,

Пиша ви по няколко  основни въпроса:

Първо- във връзка с Мими
-Предполагам, че  както Вие имате много имате много ангажименти , а и Ева е много заета с ежедневните грижи  по Мими , но трябва да получаваме ежедневно макар и кратка информация и снимки  за Мими  .
 Това е необходимо поради факта , че по този начин не се забравя проблема , защото  това се отразява на две неща- първо - поддържа се общественото напрежение във връзка с промяна на Наказателния кодекс  и второ-поддържа се  интереса към дарителските сметки.  Колкото повече инфо- толкова по-добре!  За това и когато изпратим снимки на Надя Донато, тя гледа да не публукува снимките наведнъж , а по две- по три , за да има непрекъснато материал за информация. Така като подава инфо капка- по капка, провокира интереса на хората да се включват в кампанията.

Във връзка с РАЗХОДИТЕ- те вече започнаха. Трябва да уточним  това , защото ако фактурите  не бъдат издавани на името на нашето сдружение , аз няма да мога да оправдая разходите и ще ме разпънат на кръст. А знаете , че имаме и "доброжелатели" , които ще ни следят под лупа , и при най-малката счетоводна нередност, ще имат основание да плюят по нас , да ни злепоставят и да искат да ни правят финансови проверки. Трябва да бъда точна във всички разходи.

Във връзка с това кой е СОБСТВЕНИК  на Мима и в чий дом ще живее- На мен и до сега не ми е ясно дали г-жа Ева Линкогел    се нае с трудната задача да бъде попечител на Мими или желае да я осинови. Мен непрекъснато ме атакуват- по телефон, във форуми , с имейли и на лични съобщения- кога ще се върне Мими в България . Когато казах, че ще взема Мими  поех един изключетелен ангажимент, като съзнавах , че ще ми бъде много трудно. С Катя оформихме паспорт на мое име още  на 30 март- деня в който е взехме.  Г-жа Линкогел е един изключетелен човек и съм сигурна , че тя много ще се грижи за Мими ако остане при нея. Така аз ще имам повече време за работата на сдружението и за всички останали бездомници. Но за сега трябва да поддържаме мнението , че Мими ще върне в България след лечението!  Мисля , че то ще продължи няколко месеца и до тогава страстите  ще позатихнат и ще намерим подходящ мотив, за да кажем, защо тя ще остане в Германия / ако г-жа Линкогел е решила да я осинови/ , но за сега  това не трябва да излиза наяве и трябва да се поддържа мнението , че Мими ще се върне при мен.  А истината е , че случаят с нея е специален-  по стечение на обстоятелствата тя стана символ на националния протест  срещу насилието  и за това общото мнение е , че трябва да живее в България.

По отношение на д-р Данков- Не знам по какъв начин Вие държите връзка с него- по имейл или само по телефон. И кой ви изпраща информация  и снимки за дейността на приюта в Шумен? Тук Катя се справя чудесно с това , но от  Шумен  нямаме информация.  Такава информация излиза единствено от Тонка Петрова , но тя я разпраща до други / включително и до Жени Попова/  а не действа като човек който да отразява дейността на вашия приют!  Така вместо да се отразява информация за Вашата дейност , нещата се размиват и други , включително и Ж.Попова се възползват от това и разпространяват информация от свое име и си пишат актив  без да имат нищо общо с цялата работа. Така , д-р Данков прибра и лекува кученцето от Шумен- ул."Боримечка" и на Ж.Попова на сайта цъфна информация   , вместо да излезе такава на вашия или на нашия сайт /знаете , че ако беше излязно на нашия сайт, то щеше да бъде  за да се отрази дейността на немското дружество/ .  В момента д-р Данков лекува и другото кученце- Надежда от Разград.  Едното му краче беше направо размазано и не знам дали ще може да се спаси.  Но това трябва да каже д-р Данков.  И трябва да се сложи информация и за двете кученца и на Вашия и на нашия сайт, защото  иначе   не се дава публичност на всичко , което прави немското дружество.

За ФИЛМА- Другото , за което ме притискат- да се прави филм от Анимал планет и от Нешенъл георгафик за лечението на Мими. Казах им , че не мога да им отговоря  докато г-жа Линкогел не даде съгласието си. Какво да отговоря?

Надя Донато продължава да раздухва въпроса в САЩ. Сега се опитва да разпространи случая чрез SNN   и  чрез известни журналисти и  известни личности- така поддържа интереса към дарителската сметка.

Този господин Виктор много се изхвърляше ,  и ни обвиняваше че ние сме се  забавили с лечението на Мими, и че ако сме я  дадели на него ще направи чудеса. Ами да го видя какво ще направи сега с белградското куче МИЛА- уж  и там си предложил услугите , а кучето още си стои в Белград и не знам кой се грижи за него и какво ще става .

Очакваме информация за операцията и за това какво е казал доктора- какви са шансовете за Мими! Ако г-жа Линкогел има възможност, да прави повече снимки   от ежедневието на Мими.

Поздрави- Виолета
 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди