изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:30 EEST
Кадафи заразил децата в Бенгази със СПИН    
По света Режимът на Кадафи е виновен за заразяването на децата в Бенгази с вируса на СПИН, обяви в сензационно интервю министърът на правосъдието на Либия Мустафа Мохамед Абделжалил, пише "24 часа". Изявлението бе дадено по телефона от джамахирията и излъчено на живо по арабския сателитен канал "Ал Джазира".

Абделджалил, който е дългогодишен съдия, даде случая със смъртоносната епидемия само като един от примерите за извършените от режима престъпления срещу собствения му народ.

Така той оневини морално българските медицински сестри, които получиха смъртни присъди по обвинение, че са заразили умишлено с вируса на СПИН повече от 400 либийски деца.

Най-сетне истината, която се опитвахме да докажем осем години в Либия, излезе наяве, коментира Пламен Ялнъзов, който бе адвокат на българите по време на дългогодишния процес в джамахирията.

Другият защитник на медиците Георги Гатев също коментира новината: "Винаги съм знаел, че тази истина рано или късно ще излезе, защото всичко беше инсценирано от начало до край. Съдебният процес беше пълен фарс, а цялата история с нашите сестри беше тотален рекет. Подобни режими са безскрупулни и наистина могат да затрият не само 400, а десетки хиляди души и после да хвърлят вината върху някой друг. Те и сега се оправдават, че някой отвън е виновен за бунтовете. Но аз си спомням, че по време на делата имаше либийци, и обикновени, и по-високопоставени, които се съмняваха, че цялата работа е нагласена."

"На всички ни беше ясно кой е причинил епидемията", каза една от осъдените медсестсри - Валя Червеняшка. "Всички знаят за враждата между Триполи и Бенгази.И СПИН епидемията беше добре дошла за централната власт в Триполи. Тя успя да привлече на своя страна хората от Бенгази с тази клевета срещу нас. Слава богу, един ден истината излезе наяве. Но съм изненадана, че стана толкова скоро."

Остро реагира на новината, макар да е скептичен, и палестинецът с българско гражданство Ашраф ал Хаджудж: "Това, което казва министърът, е абсолютно вярно, но не трябва да се взима за чиста монета", коментира той от Холандия. Всички министри са агенти на режима на Кадафи и сега, когато наближава неговият край, се опитват да спасят кожите си, като се обърнат срещу него. Но всички бяха използвани  срещу нас, когато ни съдиха", каза Ашраф. http://www.blitz.bg

Кадафи лично поръчал атентата над Локърби

 


Сходни връзки

Кадафи заразил децата в Бенгази със СПИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди