изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:31 EEST
Образованието и здравето на учениците дискутира Детелина Николова със съгражданите си    
Политика

   Да се определи терен за паркинг на автомобилите на работещите в Диагностично-консултативен център І, това предложиха здравни работници при срещата с кандидата на ГЕРБ за кмет на Добрич Детелина Николова. Инициирани са и разговори с евентуални инвеститори за изграждането на 4 етажен закрит паркинг в близост до площад „Свобода”.



Резултатите от безплатните прегледи на учениците от 1 до 5 клас, които организирахме, са плачевни - наднормено тегло, диабет, гръбначни изкривявания, сподели пред медиците Детелина Николова.

Тя подчерта необходимостта от обединените усилия на родителите, училището и здравната общност за профилактиката на детското здраве.

В разговора със здравните работници Детелина Николова съобщи, че само през последните четири години в Добрич са създадени 10 нови социални услуги с 270 работници щатен персонал.

На откриването на новия работен дом на Духовия оркестър в драматичния театър тя с гордост заяви, че в Добрич има безспорна ценност - творческите състави, „Пожелавам ви много изяви, а и да предадете на децата  в Добрич любовта си към музиката”, каза Николова. След двегодишни ремонтни дейности, финансирани от Община Добрич, творческата формация вече ще разполага с обновена собствена база.

Образованието на децата в кварталите на Добрич - това бе акцентът при срещата на Детелина Николова с работниците в „Недмобил”. Трябва да мотивираме родителите в проблемните семейства и да ги убедим децата да посещават училище - това е основата, на която ще се гради социалната им интеграция.

Стартирахме и изграждането на общностен център на ул.”Теменуга” в квартал „Изгрев”, в който ще се осигуряват медицински консултации за деца и родители, съобщи Николова.

Платена публикация

Балик ще има нови водопроводи и улици

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОБЩИНАТА СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИНВЕСТИТОР И РАБОТОДАТЕЛ В ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

Образованието и здравето на учениците дискутира Детелина Николова със съгражданите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди