изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:13 EEST
Падна словашкото правителство    
Европейски съюзПарламентът на Словакия отхвърли антикризисния план на ЕС за оздравяване на финансовата система на еврозоната, предадоха световните информационни агенции. "За" гласуваха 55 депутати, 9 бяха „против”, а 60 се въздържаха. Този отрицателен вот свали от власт кабинета на премиера Ивета Радичова. Резултатът беше очакван, след като няколко дни управляващата коалиция в Словакия не успя да постигне съгласие по антикризисния план, предаде бТВ.

Участниците в нея не бяха съгласни с дела, който Словакия трябва да внесе в механизма за финансова стабилност на EС. Той е 1 процент, като паричното му изражение е 7,7 милиарда евро. Възможно е планът да бъде приет тази седмица, тъй като опозицията обяви решението си да го подкрепи след падането на правителството.

За да влезе планът в сила, трябва да бъде ратифициран от всички 17 страни от еврозоната. До момента това не са направили само Словакия и Малта.

http://www.standartnews.com

Словакия блокира спасителния фонд за еврозоната

 


Сходни връзки

Падна словашкото правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди