изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:24 EEST
Температурни рекорди в събота, в неделя- слънце    
Времето Два температурни рекорда бяха отчетени вчера - в Свищов и Сливен - над 16 градуса. Въпреки това в сила остава обявеният жълт код за 20 области на страната заради лошото време.  Следобед в София вятърът достигна 90 км/ч и се изсипа силен дъжд. Освен големи задръствания по основните булеварди, сериозни инциденти и щети нямаше. Въпреки бурния вятър и дъжда, от Гражданска защита казаха, че метеорологичната обстановка е напълно нормална за сезона.

От Столична община призоваха софиянци да обезопасят балконите си и да приберат всички недобре закрепени предмети от тях. Синоптиците очакват тази вечер да завали и сняг.

Според прогнозите времето в неделя ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има все още над югоизточните райони преди обяд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който ще отслабва и до вечерта навсякъде ще стихне. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София около 6°, съобщи дежурният синоптик на НИМХ Мартин Иванов, цитиран от "Фокус".

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с по-значителна облачност все още сутринта. Ще духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще стихне. Максимални температури 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е около 9°. В планините ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Родопската област, където на отделни места е възможно слабо да превали. Ще духа умерен северозападен вятър с тенденция да отслабва. Максимална температура на 1200 м около 1°, на 2000 м около минус 6°.

В понеделник и вторник се очакват валежи, като в Северозападна България, Предбалкана и високите полета на Западна България ще вали предимно сняг, а в Източна и крайните югозападни райони - дъжд. Максимални температури от 3-4° в северозападните до 10-11° в югоизточните райони.

В сряда валежите ще спрат. Температурите ще се понижат и дневните ще са 0 - 5°. http://dnes.dir.bg/

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 16 - 22 декември 2011 година

ЖИВАКЪТ СЧУПИ РЕКОРД ЗА 14 ДЕКЕМВРИ

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ 

 


Сходни връзки

Температурни рекорди в събота, в неделя- слънце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди