изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:33 EEST
СЪСТЕЗАТЕЛ ПО ХАНДБАЛ Е ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА В ПОНЕДЕЛНИК    
НовиниВчера НДТ установи, че пострадалото при катастрофата дете с велосипед на бул. "Русия" е 16-годишният Джингиз Билял, състезател в отбора по хандбал и ученик в спортното училище в града. Момчето продължава да е в много тежко състояние, съобщи за НДТ директорът на МБАЛ - Добрич, д-р Мариян Ананиев. "Приет е със съчетана травма, но водеща е черепно-мозъчнта травма. Намира се в кома и е на командно дишане" - каза д-р Ананиев.

Овладяно е положението на шофьора на камиона, който прелетя неконтролиран през булеварда и блъсна тийнейджърът. 37-годишният водач с инициали П.Т., който също е в интензивното отделение на болницата, е с фрактура на таза и бедрото, с множество травми без опасност за живота, уточняват и от полицията. Колегата му М.Я. на 43 г., е настанен в неврохирургия с комоцио и травма на главата, без опасност за живота.

Както НДТ съобщи, товарен автомобил "ЗИЛ–130", с прикачен колесен компресор потегля на собствен ход в посока булеварда. Шофьорът на камиона при извършване на пътно-ремонтни дейности, не е взел мерки камионът да не потегли сам, поради големия наклон. Когато вижда, че машината тръгва по наклона, защото бил слязъл да запали компресора, а в кабината бил колегата му, шофьорът го настигнал и качил в движение, като направил опит да го спре. Като разбрал, ме това е невъзможно избутал колегата си в движение. Той самият на кръстовището с булевард "Русия" също скачил в движение от камиона, който продължил своя ход, увлечен от собствената си и допълнителната тежест на компресора и в отсрещното платно блъска тийнейджъра, който бил с колело.

За НДТ шефът на КАТ Жулян Минев заяви, че в началото на месеца ЗИЛ-ът е минал преглед има застраховка. Днес експерт ще преценява техническото му състояние. "Смятам, че в този случай има и човешка грешка, защото не е редно камионът да бъде оставян без надзор на улица с такъв голям наклон" - каза Минев. Инцидентът се разследва и като трудова злополука заради пострадалите двама работници на "Пътно строителство" - заяви директорът на Областната инспекция по труда Младен Мартинов. Той допълни, че тепърва проверка ще установи има ли провеждан инструктаж, наред ли са всички документи, съобразно изискванията на нормативната уредба.

Две посещения вече в болницата е направил треньорът на тима по хандбал, сподели за НДТ президента на клуба Георги Андреев. Целият тим стиска палци и се надява Джингиз, който играе на поста ляво крило да се възстанови, каза още Андреев. Тийнейджърът бе в състава на отбора на "Добруджа", който се поздрави с победа и вдигна Купата на България, като надигра вечния си съперник тимът на Шумен. Андреев добави още, че Джингиз е трябвало да участва в републиканското първенство с отбора на Добрич до 17-годишна възраст. НДТ

 

ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД    
НовиниТежко товарен автомобил ЗИЛ на "Пътно строителство" предизвика тежка катастрофа вчера следобед по бул. "Русия" в Добрич, в района на СОУ "Св. Климент Охридски", след като с висока скорост прелетя над булеварда. По пътя си помете  момиче на велосипед, ранени са шофьорът и работник.
11.07.2012 Тежко товарен автомобил ЗИЛ на "Пътно строителство" предизвика тежка катастрофа вчера следобед по бул. "Русия" в Добрич, в района на СОУ "Св. Климент Охридски", след като с висока скорост прелетя над булеварда. По пътя си помете  момиче на велосипед, ранени са шофьорът и работник. 11.07.2012 Тежко товарен автомобил ЗИЛ на "Пътно строителство" предизвика тежка катастрофа вчера следобед по бул. "Русия" в Добрич, в района на СОУ "Св. Климент Охридски", след като с висока скорост прелетя над булеварда. По пътя си помете момиче на велосипед, ранени са шофьорът и работник.

 


Сходни връзки

СЪСТЕЗАТЕЛ ПО ХАНДБАЛ Е ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА В ПОНЕДЕЛНИК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЪСТЕЗАТЕЛ ПО ХАНДБАЛ Е ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА В ПОНЕДЕЛНИК
Автор: Anonymous да 2012-06-13 @ 16:24 EEST
Kato si pie vseki den kafeto na sqnka -Mladen Martinov- ima si haber ot incidentite s trudova zlopoluka. "Dikrektor"-prost maznik,maloumnik takav!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.73 секунди