изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:07 EEST
Борисов: Марковска – вън, ако си виновна    
НовиниПремиерът Бойко Борисов призова избраната за конституционен съдия Венета Марковска да се оттегли от поста си, ако наистина се е опитала да потули инцидент, възползвайки се от заемания от нея тогава пост. „Помолих я да се оттегли, ако има нещо, което петни името й. Ако не е така, тя е вече избрана, и то с най-много гласове от всички партии.

Ако има капка истина обаче, правилното е да се оттегли, но това е нейно право“, категоричен бе Борисов. Той посочи, че за първи път процедурата за избор на конституционни съдии е била толкова прозрачна.

Заради оплакване в ЕК срещу Марковска оттам ни заплашиха с нова проверка в сферата на правосъдието. В същото време съдия Марковска обясни, че обвиненията срещу нея са анонимен донос. Премиерът се надява до петък Брюксел да отговори дали вижда нередности в това Марковска да бъде конституционен съдия. „Надявам се до петък да имаме отговор от ЕК и ако те считат, че това е опорочен избор и че е проблематичен, аз разчитам на нея да не залага проблем пред съдебната система в следващите години. Тя ме разбра, много е разстроена, зле е със здравето“, заяви той.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

По думите на премиера те са имали среща и в личен разговор Марковска заявила, че сигналът срещу нея е донос. „Ако е донос, е много грозно и обиждащо“, обобщи казуса Борисов като изтъкна, че Марковска има 38 години стаж като съдия и е избрана от парламента с най-много гласове от всички партии.

Автор: Vsekiden.com

БХК: Марковска и Анастасов да си подадат оставките

Борисов: ЕК да каже в какво обвинява Марковска. Брюксел потвърди за доклада

Скандалът "Марковска" - онагледяване на лъжите

Премиерът призова Еврокомисията да каже официално в какво обвинява Марковска

Венета Марковска и адвокат Румен Еленски пазарували заедно имоти по Черноморието



 


Сходни връзки

Борисов: Марковска – вън, ако си виновна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди