изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:57 EEST
Задържаният за нападението над Ахмед Доган Октай Енимехмедов не е бил делегат на конгреса на ДПС (ОБЗОР)    
НовиниСофия. 25-годишният Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган, ще бъде задържан за 24 часа. Ще се правят експертизи, за да се дадат техническите параметри на оръжието, с което нападателят е направил два опита да стреля. Имало е два опита за изстрел, но пистолетът вероятно е засякъл. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 
„Практиката е показала, че от газово оръжие не би могло да стане убийство, освен ако не бъде преправено на бойно, но в случая говорим за газово оръжие”, каза Цветанов.
Към настоящия момент - изясняваме всичко, свързано с нападателя неговите връзки и дали е споделял намеренията и мотивите си с неговите близки връзки, върху което колегите от Бургас работят.
Установено е, че баджът, който е притежавал, е от младежката конференция през ноември 2012 г.; дали е бил делегат, симпатизант или член на тогавашната конференция.
Енимехмедов не е бил от официалните делегати и гости от Бургас, каквато информация имаше първоначално. Той е с адресна регистрация в Бургас, в комплекс "Славейков". В София е бил студент в УАСГ. Октай е брат на Метин Енимхемедов, победителят в шоуто "Танцувай с мен" на Слави Трифонов, който спечели червеното "Ферари" и автомобилът не запали при първото качване в колата.
Нападателят е настанен в здравно заведение и в момента му се оказва необходимата медицинска помощ. Няма никакъв проблем за него - каза вътрешният министър.
След като опита да произведе изстрели, Енимехмедов беше бит и ритан от други делегати на конференцията.
Нападателят е живеещ по адресна регистрация в Бургас, каза Цветан Цветанов. През 2010 г. в Кюстендил е имал административна глоба за притежаване на наркотични вещества.
През 2011 г. - е оказал съпротива на органите на властта. Има прояви за грабежи и хулиганство, каза Цветанов.
Назначени са експертизи. Взети са кръв и урина, за да може да се види дали има наличие на наркотици в организма, каза Цветан Цветанов.
„Разговарял съм с представители на ДПС и сме ги уверили, че ще се направят всички възможни мерки и процесуално-следствени действия, за да може да се установи самата истина. Прави се събеседване с близките на Октай, за да се види дали е споделял с тях и дали по принцип е с подобен профил, който би могъл да застраши”, добави министърът.
Молбата ми е да не правим политически спекулации и интерпретации относно инцидента на конференцията на ДПС, каза Цветан Цветанов. По думите на Цветанов - НСО охранява лидера на ДПС Ахмед Доган поради сигнали и информации, които са свързани с неговата сигурност.
„От тази гледна точка, са предприети необходимите мерки. В момента се изяснява, защото от всички, които са влезли в мероприятието в залата, не са минали всички през рамката. Всичко това ще бъде изяснявано. За мен е изключително неприятен този инцидент, че един български турчин е посегнал на лидера на ДПС. Молбата ми е да не правим политически спекулации и интерпретации относно този инцидент”, каза вицепремиерът.
„Оръжието е газово, в момента се извършва оглед. Всичко, което е необходимо, се прави на база процесуално-следствените действия, които се наблюдават пряко от прокуратурата. В нападателя е имало само един пистолет, имало е също така и нож с него. Всяко едно мероприятие е на база това, което има като организация от съответните политически централи. Винаги, когато се правят подобни политически прояви, има квестори, списъци и партийните организации имат отговорност относно придвижването и влизането на всички делегати”, добави Цветанов.
По думите му - НСО отговаря за охраната на цялото мероприятие в залата.
МВР има отговорност за охраната извън сградата на НДК, НСО - за охраната на вътрешното мероприятие, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. МВР има компетентност и отговорност по охраната, каза Цветанов.
По плана, разработен през вчерашния ден, всички гости, на местата, които са заявили, че ще бъдат настанени – хотелите „Принцес” и „Родина” - е имало допълнително целево осигурен патрул. Това, което е свързано с днешното мероприятие - винаги има полицейско присъствие във външната част на сградата, за да няма асоциации и да не се свързва, че полицията присъства на партийни мероприятия - каза Цветанов.
Полицейските служители са били за охраната на обществения ред извън сградата на НДК, впоследствие е било договорено Националната служба за охрана - НСО да поеме охраната на вътрешното мероприятие - каза Цветанов.
Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви: Разговарях с нападателя на Ахмед Доган, видях го лично. Разменихме няколко изречения. Той не беше в добра кондиция, имаше кръв по лицето му. Беше изпратен в медицинско заведение. Той ни каза неговата версия, но няма да я споделя с вас.
Образувано е досъдебно производство. Лицето е задържано за 24 часа. Работата продължава под надзора на наблюдаващия градски прокурор. В момента продължава огледът в НДК. Извършителят на престъплението е прегледан във ВМА, няма опасност за живота му, няма счупвания. Установени са охлузвания по тялото. Работата продължава. Това каза пред Агенция „Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.
След като анализираме цялата ситуация от започване на самата конференция, начина, по който са допускани делегатите, как се е издавал достъп, тогава ще се знае кой и по какъв начин е допуснал това лице да влезе в залата и да направи този инцидент. Това каза на пресконференция в НДК бригаден генерал Тодор Коджейков, началник на Националната служба за охрана.
„Нямаме отношение нито по регистрацията на делегатите, нито по издаване на пропуски, по отношение на хората, които ще присъстват”, заяви Коджейков.

http://www.focus-news.net

ЛИДЕРЪТ НА ДПС АХМЕД ДОГАН Е НАДАПАДНАТ НА СЦЕНАТА С ПИСТОЛЕТ /ВСИЧКО ПО СУЧАЯ/

 


Сходни връзки

Задържаният за нападението над Ахмед Доган Октай Енимехмедов не е бил делегат на конгреса на ДПС (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди