изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-30 @ 19:26 EEST
ЛИДЕРЪТ НА ДПС АХМЕД ДОГАН Е НАДАПАДНАТ НА СЦЕНАТА С ПИСТОЛЕТ /ВСИЧКО ПО СУЧАЯ/    
Новини

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил нападнат на сцената с пистолет, опрян в главата му. Ахмед Доган изнасяше доклада си на Осмата национална конференция на ДПС



ПОДРОБНОСТИ:

Уволниха 2-ма от НСО заради атаката срещу Доган

”Ситуацията в България” стигна до Европарламента

ТРИ ИЗЯВЛЕНИЯ ПРЕД НДТ НА ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ НА ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ АХМЕД ДОГАН

Вот срещу кабинета заради атентата

Президентът Плевнелиев: Нападението срещу Ахмед Доган е посегателство срещу демократичните ценности в България

Разследват и пребилите нападателя Октай Енимехмедов

И Станишев говори за "политическо покушение", Сакскобургготски се изказа по-умерено

МВР: Октай Енимехмедов не е имал за цел да убива Ахмед Доган, а да получи своите "пет минути слава" (ОБЗОР)

Валери Симеонов, НФСБ: Сериозен удар върху без това ниския авторитет на нашата родина беше нанесен с тази анадолска сценка

Октай Енимехмедов: Аз съм български патриот!

Местан: Криминалното минало на Октай го прави удобен за изпълнение на политическа поръчка

Бойко Борисов за Ахмед Доган: Така беше канонизиран за вечни времена за ДПС

Лютви Местан: Помолили сме МВР и НСО да осигурят охрана по тяхната компетентност

АТЕНТАТ, ИНЦИДЕНТ ИЛИ ТЕАТЪР

Ръководството на ДПС ще настоява за международно разследване на опита за политическо убийство на Ахмед Доган

Лютви Местан: Не приемаме скандално подменената теза за случилото се на конференцията на ДПС

Баджът за акредитация на атентатора е от семинар на Касим Дал

От ДАНС следели Октай и групата му “Мразя Доган”

Октай Енимехмедов оставил предсмъртно писмо

Бойко Борисов: Нападателят да беше взел микрофона и да каже каквото иска

Старши комисар Валери Йорданов: Сигнално-звукови куршуми са използвани при нападението срещу председателя на ДПС Ахмед Доган

Георги Марков е обиден на Лютви Местан за изказването му, че няма демокрация

Ахмед Доган подаде оставка, Лютви Местан оглави партията

Приближена до Самоковеца и братя Илиеви предупреди за атентата!

Пълен текст на доклада на Ахмед Доган пред VIII конференция на ДПС

Фирмата "Крон Секюрити" ЕООД е отговаряла за вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на конференцията на ДПС

ДПС-Бургас: Нападателят не е от нашите

Предпочитам Еърбъса на Ахмед Доган пред Боинга на Бойко Борисов, се казва в поздравлението на Греъм Уотсън

Турски опозиционен лидер: Осъждаме фашистките опити за насилие и терор срещу политици от турски произход

Задържаният за нападението над Ахмед Доган Октай Енимехмедов не е бил делегат на конгреса на ДПС (ОБЗОР)

Бригаден генерал Тодор Коджейков: НСО не отговаря за организацията по охрана на мероприятието

Волен Сидеров: „Атака” настоява за анкетна комисия за дейността на НСО, оставка на началника и разформироване на службата

В доклада на Ахмед Доган се посочвало, че се оттегля от лидерския пост и предлага за свой наследник Лютви Местан

Нападението срещу лидера на ДПС предизвика силен отзвук в Турция

ДА СИ ПРИПОМНИМ ЗА АХМЕД ЕМИН И ОПИТА МУ ЗА ПОКУШЕНИЕ? СРЕЩУ АХМЕД ДОГАН

Цветан Цветанов призна: Пистолетът срещу Доган е засякъл

Атентаторът е каратист, щял да вдига 1200-метров небостъргач

Атентаторът е брат на лауреат при Слави

Октай Енимехмедов не е бил от официалните делегати и гости от Бургас

Служителите на СДВР са имали ангажимент за охраната около периметъра на НДК

Председателят на Европейските либерали и демократи Греъм Уотсън: Господ да помага на...

25-годишният Октай Енимехмедов, криминално проявен, насочи пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган (ОБЗОР)
19 януари 2013 | 14:06 | Агенция "Фокус"
 
София. 25-годишният Октай Енимехмедов насочи пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган по време на словото му на Осмата национална конференция на ДПС. Инцидентът стана около 12,20 – 12,21 часа. По това време Доган едва беше започнал словото си пред делегатите. Задържаният Енимехмедов е от Бургас и е бил регистриран като делегат от Бургас на Осмата национална конференция на ДПС. В мига, в който Енимехмедов насочи пистолета си срещу лидера на ДПС, делегатите, които бяха на трибуната, скочиха върху него. Той беше бит и ритан на подиума, при което след отвеждането му останаха капки кръв. Нападателят беше отведен от служители на НСО и предаден в Четвърто Районно управления на Столичната дирекция на вътрешните работи.
Пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че нападателят на Ахмед Доган е бил известен на полицията. Проверката е показала, че нападателят има криминални регистрации за наркотици и грабеж, както и за телесна повреда. У него са открити газов пистолет и два ножа.
Служителите на СДВР са имали ангажимент за охраната около периметъра на НДК, съобщиха от МВР. Преди провеждане на конгреса на ДПС се е състояла среща между организаторите, СДВР и Национална служба „Охрана”. На нея са взети решения по отношение на охраната на форума, както и охраната на хотелите, в които са били настанени делегатите. 11 служители на СДВР са били ангажирани с охраната на периметъра около НДК. Пропускателният режим в самата залата, където се е провеждал конгреса, е осъществяван от НСО.
Работата на Осмата конференция на ДПС бе прекратена след опита за покушение срещу лидера Ахмед Доган. Първоначално беше съобщено, че ще продължи работа в 15.00 часа, но вече не е ясно дали ще стане така. Делегатите бяха призовани - най-бързо да напуснат залата, за да могат службите за сигурност да си свършат работата.
Заместник –председателя на ДПС Лютви Местан направи изказване пред делегатите като заяви, че пред очите на цяла България е направен откровен опит за покушение срещу лидера на партията. За щастие покушението не успя, г-н Доган е в добро здравословно състояние, каза Местан. Но това не означава, че вие, всички ние, цяла България, не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на анти-ДПС агресията, на сатанизирането на Движението за права и свободи и на нашия лидер. Омраза, сатанизиране, които прескочиха всякакви граници. От името на ръководството на ДПС и на Осмата национална конференция заявяваме категорично – не знаем кой е физическият поръчител на това покушение, но няма истинско съмнение, че истинският поръчител на това покушение е именно езикът на омразата, на конфронтацията, на анти-ДПС агресията в българското общество - каза Лютви Местан. Няма да бъде достатъчно формалното на думи разграничение от този акт на покушение не просто срещу лидера на ДПС, а срещу всички чиято обща воля той вече представя 28 години, посочи Лютви Местан. Знаете ли какво е пречупено в сърцата на българските делегати, на над един милион български граждани, чийто интереси този лидер вече представлява 28 години – на това място изказването на Местан беше прекъснато от скандирания „ДПС”.
Той отправи призив не само към европейските лидери, но и към лидерите на САЩ и световните лидери, не само да се разграничат, а да вземат решения за гарантиране на правата на етно-различието, каза Местан.
Мисля, че от днес никой няма да се замисли - какво означава посланието ни, че трябва да възстановим демокрацията в България - каза Местан.
Той отправи призив не само към европейските лидери, но и към лидерите на САЩ и световните лидери, не само да се разграничат, а да вземат решения за гарантиране на правата на етнорелигиозните различия, да имат свое присъствие в политическия и културен живот, каза Местан.
От името на ръководството на ДПС, от името на всички мои колеги ви призовавам към единство, повече от всякога в името на демокрацията, в името на правото ни да бъдем различни, но равноправни граждани на Република България.
Ръководството на ДПС не желае да коментира пред журналисти темата, извън официалното изявление на заместник-председателя на ДПС.
Председателят на Европейските либерали и демократи Греъм Уотсън и президентът на Либерален интернационал, член на Европейския парламент Ханс Ван Бален изразиха пълната си подкрепа към ДПС. И Уотсън и Бален призоваха за бързо разкриване на нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. „Благодаря на Бога, че Ахмед Доган е жив, наистина – Благодаря на Бога. Ние сме зад вас, тази политическа партия е стабилна”, каза Уотсън.
Пред Агенция „Фокус” Румен Петков, депутат от Коалиция за България и бивш министър на вътрешните работи коментира, че нападението срещу Ахмед Доган е втори в най-новата ни история терористичен акт след убийството на Андрей Луканов.
„Нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е изключително тежък, неприятен инцидент, който по същество е терористичен акт, втори в най-новата ни история след убийството на Андрей Луканов. Това е сцена, която поставя България в много тежък план пред собствените си граждани и зад граница. „Това е резултат от тази политика на насаждане на омраза, която през последните три години и половина води българското правителство, на насаждането на разделителни черти, на ескалиране на напрежение и омраза между хора и общности. Това е естествено продължение точно на тази политика”, каза Петков. Специалните служби трябва да направят много бърз анализ как се е стигнало до този пробив, защото пробивите станаха много в системата на национална сигурност. Този бърз анализ трябва да бъде представен на обществото и трябва да бъдат взети съответните мерки, както разбира се на първо място за живота и сигурността на г-н Ахмед Доган, така и въобще за живота и сигурността на всички български граждани, каза Румен Петков.

Доган нападнат от турчин!

Нападателят на Ахмед Доган в от турски произход, а имената му са Октай Хасанов Енимехмедов. Въпреки че е родом от Бургас, източници на БЛИЦ съобщиха, че 25-годишният мъж е пребивавал често в София.Октай е присъствал на Националната конференция в НДК като делегат от ДПС-Бургас. Това е и причината, поради която на гърдите му се е виждал специален бадж.

http://www.blitz.bg

Местан: Истинският поръчител е езикът на омразата

 Прескочиха се всякакви граници. От името на ДПС категорично заявяваме, че не знаем кой е физическият поръчител на това покушение, но няма никакво съмнение, че истинският поръчител на това покушение е именно езикът на омразата.

На конфронтацията, на анти ДПС агресията в българското общество. Това заяви от трибуната на Осмата конференция на ДПС, около час след атентата срещу Ахмед Доган зам.-председателят на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на БГНЕС.

Затова няма да бъде достатъчно формалното на думи разграничение от този акт на покушение не просто срещу лидера на ДПС, а срещу всички, чиято обща воля той вече представя 28 години. Знаете ли какво е пречупено в сърцата на тези делегати на над 1 млн. български граждани, заяви Местан. Тук той беше прекъснат от възгласи в залата: "ДПС". Очаквайте подробности. /БГНЕС

25-годишен от Бургас е нападателят на Доган

Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишен криминално проявен мъж от Бургас с инициали О.Е., съобщиха за БГНЕС от СДВР.

Мъжът е криминално проявен за хулиганство, телесни повреди и грабеж. Отведен е в 4 РУП. При извършения обиск в него са намерени и иззети един газов пистолет и два ножа, казаха още от СДВР.

Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган беше направен опит за атентат в залата на НДК, където се провежда Осмата конференция на ДПС. Неизвестен мъж излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма на доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Мъжът насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът беше газов, явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума.

В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да застреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят, на който се видя карта за акредитация за форума, бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: "ДПС".

Лекари са проверили състоянието на Ахмед Доган и то е много добро. Това заяви от трибуната на Осмата конференция на ДПС Юнал Лютфи.

Конференция на ДПС в момента не се провежда, обявена е почивка до 15 ч. Доган няма да продължи с доклада си. Лютфи призова за спокойствие и разбиране. /БГНЕС

Опитаха да застрелят Ахмед Доган в НДК

Лекари са проверили състоянието на Ахмед Доган и то е много добро. Това заяви от трибуната на Осмата конференция на ДПС Юнал Лютфи, предаде репортер на БГНЕС.

Конференция на ДПС в момента не се провежда, обявена е почивка до 15 ч. Доган няма да продължи с доклада си. Лютфи призова за спокойствие и разбиране.

"Вероятно има пробив в сигурността. Не мога да коментирам повече нищо". Това заяви в залата на Националната конференция евродепутатът Метин Казак. С явно нежелание за разговор по този въпрос бяха и депутатите от ДПС Янко Янков и Юнал Тасим и двамата отрекоха в близо 28 – годишната история на ДПС да е имало такова нападение над техния лидер.

Юнал Тасим през цялото време повтаряше: Абсурд, абсурд! В ляво от президиума на форума по земята все още стои една ръкавица и шалът на нападателя. Пистолетът е изнесен от зоната на опита за покушение. В залата се чакат представители на следствените органи. По време на почивката делегатите са все още в залата. Носят се всякакви слухове сред медиите, включително и този, че покушението е инсценирано. Според някои очевидци, които са били близо до подиума, панталоните на нападателя са били разкъсани по времето, когато той бе обезвреден.

Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган беше направен опит за атентат в залата на НДК, където се провежда Осмата конференция на ДПС. Неизвестен мъж излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма на доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Мъжът насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът беше газов, явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума.

В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да застреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят, на който се видя карта за акредитация за форума, бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: "ДПС".

59-годишният Ахмед Демир Доган е роден на 29 март 1954 година в село Пчеларово, област Добрич. От създаването на Движението за права и свободи на 4-ти януари 1990 г. той е лидер на партията. Това е единственият политически ръководител запазил поста си от свалянето на Тодор Живков до днес. Доган е депутат във всички парламенти след промените - 7 Велико народно събрание, 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то и 40 -то. Доган много рядко се появява в парламента. Той има и много малко публични изяви. Според публикации в медиите той има два брака, но след края на втория си брак живее с манекенката Алтен Алиева.

По образование е философ и Доктор на философските науки. В официалната му биография пише, че активно участва в съпротивата срещу "Възродителен процес". През 1987 година лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници. Две години по-късно е осъден на 10 г. лишаване от свобода като създател на противодържавна организация. През 2007 г. на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА оповести агентурната дейност на Ахмед Демир Доган в качеството му на агент с псевдоними "Ангелов", "Сергей" и "Сава".

Рожденото име на Ахмед Доган е Ахмед Исмаилов Ахмедов и е актуално до преименуването на българските турци, когато несменяемият лидер на ДПС приема името Меди Доганов Доганов. Името Ахмед Демир Доган е съчетание от фамилията на втория му баща Хасан Долан и малкото име на майка му Демирие. Поради тази причина в архивите на ДС до 1985 г. Ахмед Доган фигурира като Ахмед Ахмедов, а след това като Меди Доганов.

През 2004 г. върна получения от Георги Първанов орден "Стара планина" I степен след като Първанов награди със същия орден и главния прокурор по времето на Възродителния процес, Васил Мръчков. Доган е известен и с няколко скандални изказвания: През 2005 година в Шоуто на Слави по bTV каза, че финансирането на партията му, както и финансирането на всички други политически партии, става чрез "обръч от фирми". В навечерието на парламентарните избори през 2009 година Доган предизвика остра реакция с изказването си в село Кочан, че "той разпределя "порциите на финансирането в държавата".

БГНЕС припомня, че дни преди националната конференция в родното интернет пространство и социалните мрежи се разнеса слухът, че Доган изненадващо ще се оттегли от лидерския пост, именно на 19 януари. /БГНЕС

В Четвърто РУП е задържан 25-годишен мъж след опит за нападение

По време на конгрес в НДК 25 - годишният О.Е. излязъл на трибуната и насочил оръжие срещу партиен лидер. Веднага е задържан и отведен в Четвърто РУП. У него са открити газов пистолет и два ножа. Мъжът от Бургас и е криминално проявен – регистриран е за хулиганство , телесна повреда и грабеж.
Работата по случая продължава. MVR.BG


София. Мъж с пистолет се качи на подиума докато лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше доклада си на Осмата национална конференция на ДПС, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Нападателят беше повален на земята от охраната и впоследствие беше изведен от залата. Лидерът на ДПС също е изведен от залата. Ахмед Доган не е пострадал, каза Лютви Местан, заместник-председател на ДПС. Обявена е 30 минути почивка. Конференцията е прекъсната. Към момента няма повече информация.
В началото на доклада си Ахмед Доган успя да каже - светът е на ръба на самоунищожителна катастрофа и тотална енергийна зависимост. Това каза председателят на ДПС Ахмед Доган, който изнася доклад по време на Осмата национална конференция на Движението за права и свободи. Доган посочи, че две основни тенденции характеризират нашия съвременен и глобален политически свят. Една от тях е, че светът се движи от еднополюсен към многополюсен свят – поливалентост на ценностите и мултикултурност.
Втора тенденция е търсенето на изход от финансовата криза, каза Доган. Той посочи, че търсенето на изходи от кризата до момента е в рамките на конвенционалното мислене и действие. За мен няма съмнение, че глобалната криза е и криза на парадигмата за модерно развитие, каза още лидерът на ДПС.
Около 800 са делегатите на конференцията на ДПС, около 600 са гостите.
Златина ДИМИТРОВА

Мъж насочи пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на ДПС в НДК

Пребиха човека, който опря пищов в главата на Доган

Охранителите на Доган пребиха атентатора му с юмруци и ритници в главата. Пред камерите, човекът, който опря пистолет в челото на лидера на ДПС беше ритан и удрян няколко минути. Анентаторът беше изведен от залата с блъскане и удари. Малко преди това, от залата беше изведен и Доган.
Лютфи Местан обяви 30-минутна почивка и успокои залата, че лидерът на ДПС не е ранен. /БЛИЦ

****************

Ахмед Доган е жив и здрав

Лидерът на ДПС Ахмед Доган не е ранен при атаката срещу него. Това обяви от трибуната в зала 8 заместник-председателят на партията Лютви Местан."След половинчасово прекъсване ще подновим заседанието", каза Местан, след което залата се продъни от викове: "ДПС! ДПС!"

Опитът за атентат бе извършен по време на речта на Доган. Докато лидерът на ДПС говореше на сцената, неизвестен засега мъж извади пистолет, изтича до Доган и постави дулото върху главата му.
 
http://www.blitz.bg

ДПС ще се бори за алтернативно на ГЕРБ управление

ДПС ще се бори за алтернативно на ГЕРБ управление, предаде репортер на БГНЕС.

В раздадените днес проекторешения на делегати и медии преди началото на VIII-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе в НДК, зала №3, е записано - конференцията възлага на висшестоящите органи на партията да провеждат конкретни действия за взаимодействие с всички партии от демократичния спектър и със структурите на гражданското общество за реализиране на алтернативно на ГЕРБ управление, което да възстанови демокрацията в България и да изведе страната от кризата.

В проекта на политическата декларация, която ще бъде приета на форума се казва, че фундаменталният проблем на българското общество е необходимостта от категорично възстановяване на демокрацията. Според анализите на ДПС дори в условия на конституционно разписана демокрация е възможно да се реализират авторитарни модели на власт, а възможността за диктатура се превръща в реалност.

Сегашното статукво на властовата система в страната не е способно да осигури изход от кризата, пише още в политическата проектодекларация. Българският бизнес е на колене и няма сигурност и предприемаческа мотивация, а България е най-бедната страна на ЕС, с изключително висока безработица, с най-висок дял на сенчестия бизнес, смятат от ДПС. А корупцията и престъпността разяждат европейската легитимност на държавата. Затова - страната се нуждае от ново, истинско демократично в същността си управление, е позицията на партията на Доган.

Членовете й смятат, че ключовите национални приоритети са чистата енергия, биохраните и възстановителния и здравен туризъм. ДПС също предлага европейската либерална общност да се заеме с разработването на нова стратегическа формула за малцинствата като едно от важните условия за единството и развитието на ЕС. Ако не се решат естествените проблеми за изучаването и ползването на майчин език европейските либерали могат да разработят концепция за даване на "статут на европейско малцинство" на рисковите малцинства в ЕС, в т. ч. и на тези от Балканите.

В декларацията се говори и за гарантиране на честността на вота - на конференцията ще призоват за активно противодействие на опасността от манипулиране и подмяна на изборните резултати. Гарантирането на свободната воля на гражданите и неподмяната на вота са условието за ново, легитимно, демократично управление, което да изведе страната от кризата, е заключението в политическата декларация на VIII-та Национална конференция на ДПС.

Сред проекторешенията на форума са задачите за организационно укрепване на структурите на партията, както и необходимостта да се организира решително противодействие на опитите на управляващите да приемат дискриминационни закони, в които се ограничава правото за изучаване на майчин език и по-специално противодействие на дискриминационните текстове в Проекта за Закон за предучилищното и училищното образование.

Откриването на конференцията ще започне между 11.30 ч.-11.40 ч. , докладът на лидера на ДПС ще започне в 12.40 ч. От 16 ч. конференцията ще продължи на закрито заседание, а изборът на председател, на членове на ЦС на ДПС и на членове на ЦКК ще започне в 18 ч. За 20 ч. е предвиден коктейл за участниците и гостите на форума.

БГНЕС припомня, че дни преди националната конференция в родното интернет пространство и социалните мрежи се разнеса слухът, че Доган изненадващо ще се оттегли от лидерския пост, именно на 19 януари. Единственото, което коментираха членовете на партията на въпроса какъв ще е дневния ред на конференцията, бе, че не са изключени "изненади".

Дали обаче Доган ще сдаде поста, имайки се предвид, че ДПС е създадено през 1990 година, а от основаването си досега несменяем лидер е Сокола. В началото на седмицата стана ясно, че 22 регионални структури на движението номинират Ахмед Доган за лидер на ДПС. Това са областните съвети в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. /БГНЕС

София / България 

Лютфи: Провеждаме конференцията в края на едно провалило се управление

 Националната конференция се провежда в края на едно провалило се управление във всички сфери на политическия и икономически живот, заяви в своето слово при откриването днес на VIII-та Национална конференция на ДПС депутатът Юнал Лютфи, предаде репортер на БГНЕС.

Той посочи,че партията навършва 23 г. от основаването си, но като се прибави 5 г. период в нелегалност реално ДПС е на 28 г. Партията винаги е била незаобиколим политически субект пред целия период от основаването си до сега, имаме значим принос в реализирането на основните приоритети на страната - членството в НАТО и в ЕС, каза той. Но и досега не престават опитите за сатанизиране и изолация на ДПС и неговия лидер като турска етническа партия, като пета колона на чужда държава в политическия живот.

Въпреки тези напъни ДПС отстояваше своите цели за превръщане на България в съвременна, европейска държава, отбеляза Лютфи. Той отбеляза, че днес държавата се намира в сериозна криза в резултат на тоталното фиаско на управлението на ГЕРБ , по конституция държавата е с парламентарно управление, а се оказва,че то е подчинено на изпълнителната власт. И продължи: тревога буди и фактът, че управляващите задушиха свободата на словото - малко са медиите, които все още успяват да запазят своята независимост. Корупцията и престъпността са двете язви на нашето общество, които трябваше да бъдат преборени от настоящото управление, но те продължават да се ширят в България. И това са основните причини да сме още извън Шенген.

За външната политика - няма страна в ЕС, която да не подчинява своята политика първо на националните интереси и паралелно с това -интересите на общността, в която участва, поясни Лютфи. Принципът е не да сме добре за сметка на някого, а да водим такава политика, която да утвърждава стабилността в региона успоредно с принципите на ЕС и НАТО. ГЕРБ дойде на власт, за да раздаде възмездие, но нито едно от техните обещания не се случиха, каза Лютфи. Българинът продължава да живее бедно, а младите напускат страната, защото не виждат перспектива за себе си тук.

Според Евростат най-бедната страна в ЕС е България. Близо 49% от българското население е застрашено от бедност и тези хора са социално изключени. Всички погледи са насочени към нашия форум днес, в доклада на нашия лидер са включени всички важни въпроси на държавата днес. На подобни форуми предсказанията на нашият лидер Ахмед Доган са се сбъдвали. Европа не намери верния път за интегриране на малцинствата, време е това да стане приоритет на всички европейски страни, нужен е нов, качествен подход в тази посока, продължи Лютфи. Ценностите на либерализма продължават да бъдат отправна точка в нашите решения, които ще вземем днес. Време е българският гражданин да разбере,че съдбата му е в неговите ръце, заключи той. След словото на народният представител Юнал Лютфи последваха възгласи "ДПС, ДПС". /БГНЕС

София / България Bookmark and Share



 

 


Сходни връзки

ЛИДЕРЪТ НА ДПС АХМЕД ДОГАН Е НАДАПАДНАТ НА СЦЕНАТА С ПИСТОЛЕТ /ВСИЧКО ПО СУЧАЯ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди