изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:45 EEST
Вот срещу кабинета заради атентата    
Политика Покушението срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган ще е част от вота на недоверие срещу правителството, който опозицията подготвя. Това стана ясно от изявление на новоизбрания председател на партията Лютви Местан. Хората на Сокола засега не казват каква тема на вота ще предложат официално, за да се съобразят и с останалите партии извън властта.

"Знаете, че нито една опозиционна парламентарно представена партия няма достатъчно депутати, за да внесе сама вот на недоверие", обясни мотива си Местан. За внасяне на вот са нужни поне 48 депутатски подписа. ДПС обаче има 35 народни избраници, а БСП - 40. Преди Коледа движението обяви, че ще инициира вот за цялостна политика, но червените се подразниха, че предварително не са били питани и започнаха да "тупат топката". Накрая стана ясно, че вотът остава за след референдума за нова ядрена централа, който е на 27 януари.
Местан повтори, че не приема тезите на МВР шефа Цветан Цветанов, че постъпката на нападателя на Доган - Октай Енимехмедов, е хулиганска. Това било политическо поръчение с цел смърт, щом в нападателя е имало и ножове.
"Ако, не дай си Боже, някой някога насочи пистолет в слепоочието на президента, премиера, на самия вътрешен министър, какво ще се случи с този нападател. Независимо дали оръжието, което носи в ръката си, може да предизвика смърт. Знам коректния отговор: Ще бъде направен на решето", каза Местан по повод критиките, че делегати са били Енимехмедов. Депесарите просто обезвреждали "един изключително мощен нападател".
"Нито Доган е излязъл от политиката - не може, защото е другото му Аз. Нито обаче Лютви Местан ще бъде просто формален лидер или кукла на конци", каза новият председател пред ТВ7.
"Няма да има промяна и в стратегическите цели на ДПС да постигнем интегритета на българското гражданско общество, равноправие на различията - и на етнорелигиозните, и на политическите в българското общество", добави Местан.
"Грешат жестоко тези, които си мислят, че са изпратили в историята Доган", каза още Местан. И добави: "Той има своето място в историята. Нужен е днес, нужен е и утре". Според Местан решението на Доган да се оттегли е изненадващо за всички и било направено с "политически аристократизъм".
Според Местан около ДПС е стегнат обръч от митологеми, че е партия от лидерски тип и етническа формация. "Ние непрекъснато даваме свидетелства, че не сме етническа партия, че нямаме за цел да провокираме етническо напрежение, а сме най-заинтересувани в страната да няма етническо напрежение", заяви Местан. Митът, че са лидерска партия, пък бил подклаждан заради безспорния авторитет на Доган. "Струва ми се, че това е първият мит, който най-бързо ще погребем след смяната на ръководството", каза Местан. Сега ролята на ДПС била да се изгради алтернативно управление, което да има за крайна цел изпълнението на ясните национални приоритети, зад което да стои широка политическа подкрепа. Това не означавало автоматично коалиционен кабинет, а експертен.  http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Вот срещу кабинета заради атентата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди