изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:08 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 26.01.2013    
Времето

 Дъждът в Северна България и високите котловинни полета ще премине в сняг. През деня ще се задържи ветровито. И в Южна България дъждът ще премине в сняг, с изключение на крайните югоизточни райони. В Дунавската равнина ще има виелици. Към края на деня и по Южното Черноморие ще завали сняг, а в Западна България валежите ще спрат.

PN 080-11 16.11.2011 ШАБЛА:В Зеления образователен център  снощи се откри изложба живопис на Христо Петров - Морския. Темата на  вернисажа е „Морски пейзажи”.TylenePN 016-12 22.01.2012 ДОБРИЧ: Църковният храм "Света Троица"



 Значително ще е количеството на валежите през денонощието в южните райони от страната. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните между минус 3° и 2°, само в крайните югозападни райони до 4-5°. В София минимална температура минус 3°, максимална около минус 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното. Към края на деня ще започне да се повишава.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като в Рило-Родопската област снежната покривка ще се увеличи значително. Вятърът по високите части ще е умерен и силен от югоизток. Температурите ще се понижат с 5-7°, като на 1200 м.н.в ще стане около минус 5°, на 2000 м около минус 10°.

По Северното Черноморие ще превалява сняг, по Южното отначало дъжд, но към края на деня и там дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще бъде умерен и силен от североизток, към края на деня вече от север. На моменти ще достига и 15-18 м/сек. Максималните температури ще са от минус 2° по северното до 2-4° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала. Температурата на морската вода е 6-8°.

Дежурен синоптик: Орлин Лазаров

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 25-ти – 31-ви януари 2013 г.

Оранжев код за обилен снеговалеж и бурен вятър е обявен за утре за областите Смолян, Кърджали и Хасково

25 януари 2013 | 17:37 | Агенция "Фокус"
 
София. Оранжев код заради обилни снеговалежи е обявен за утре, за областите Смолян, Кърджали и Хасково, това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН. Код оранжев означава, че времето е опасно. "Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват от НИМХ.
Жълт код заради обилен снеговалеж и силен вятър е обявен за областите Силистра, Добрич и Шумен, както и за областите Бургас и Ямбол, където също се очаква бурен вятър. Код "жълто" означава, че времето е потенциално опасно. "Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете".
За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.
 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 26.01.2013 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди