изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:29 EEST
Протестиращи: Няма да плащаме рекет    
Общество

Стотици граждани напълниха пространството пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в протест срещу високите цени на тока, предаде репортер на БГНЕС. Като основните виновници за протеста са високите цени. Много от протестиращите посочиха правителствата, които по техните думи водят противонародна политика, както и ЕРП - та, собственост на чуждестранни фирми. Наред с многото национални трибагреници протестиращите издигнаха и транспаранти с надписи като "Всички ЕРП-та на народа" и "Няма да плащам рекет". Скандираха още "Мафия".



От сградата на МИЕТ гражданите ще тръгнат на протестно шествие по маршрут МИЕТ – Столична община – Народно събрание. Това е поредната активност на гражданите на София, след като на 20 януари изгориха декемврийските си сметки за парно пред Столична община. На протестното шествие ще се обявят някои от основните нарушения на Топлофикация и основните искания: всеки потребител да може да сключи индивидуален договор с Топлофикация; премахване на термина "прогнозно количество"; възможност за отказване от услугата. На събитието организаторите ще информират гражданите за техните права и ще раздадат бланки за подаване на жалба към Топлофикация.

Исканията към енергийния сектор са национализация на ЕРП-тата. Премахване на всички посредници - НЕК да поеме тяхната функция; Разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; Търсене на отговорност на подписалите ги лица; Електроенергията, произведена от АЕЦ - Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; Да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК.

По отношение на топлинната енергия гражданите настояват за индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите/гражданите; Уредите да отчитат в МВт/ч; Реално отчитане на изразходваната топлоенергия. Гражданите на София излизат солидарни с хората от Пловдив, Силистра, Благоевград, Гоце Делчев и Сандански, които излизат за пореден път на протест срещу ЧЕЗ. /  http://news.bgnes.com

Във Варна легнаха на пътя и си запалиха сметките за ток

Разплата! Фейсбук събира по 1 стотинка за заплати на EVN

Подпалиха две коли на ЕВН в Пловдив

Снежни топки по енергиния министър

МОЩЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ В ДОБРИЧ СРЕЩУ ЕНЕРГО ПРО

 


Сходни връзки

Протестиращи: Няма да плащаме рекет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди