изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:53 EEST
Луксозната кооперация на убитата пиарка вдигната върху общински терен    
Новини Скъпарската кооперация в центъра на Пазарджик, в която е било жилището на убитата пиарка и дясна ръка на кмета на града Татяна Стоянова, е вдигната върху общински терен, научи БЛИЦ.

До миналата година мястото беше запустял общински имот със стара кирпичена сграда. Допреди години тя е била отдавана от „Жилфонд” под наем на социално-слаби семейства.

Много бързо на това място се вдигна тази лъскава кооперация, в която с още няколко семейства живее и шефката на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова.

Възможно е майка й Марияна, която е шеф на „Жилфонд”, да е помогнала на дъщеря си да се сдобие с имота. Това разкри пред БЛИЦ служител на администрацията в областния град. Не е ясно как и с какви пари общинският имот е бил купен и кои са съседите на Татяна. Както БЛИЦ съобщи, младата жена, дясна ръка на градоначалника Тодор Попов, бе застреляна показно пред гаража си с букет в ръка, докато се е връщала от работа. Там с колеги е празнувала имения си ден.

Все по-далечна и по-малко вероятна като версия за убийството остава лична любовна драма. Започват да се нищят икономически истории. Ще се проверяват всички сделки на общината, до които е имала достъп Татяна. Запознати припомниха, че няколко пъти Върховният съд е връщал сделки за продажби на общински имоти в града.

Криминалисти разкриха пред БЛИЦ, че са учудени от станалото, защото само професионалните килъри извършват убийство по подобен начин.

Според запознати Татяна е била прекалено сериозна и ангажирана с работата си дама, за да се забърка в любовни неволи, още повече пък да провокира подобен нечовешки акт като разстрел. Тук са намесени икономически интереси, смятат запознати с трагичната история.

Полицията потвърди пред БЛИЦ информацията на кмета на Пазарджик, че убитата пиарка Татяна Стоянова е била ликвидирана с най-малко 5 куршума. Първоначално снощи беше оповестено, че куршумите са два. По наши източници два от тях са в главата, останалите са попаднали в тялото на 33-годишната жена.

Очаква се до час Окръжна прокуратура да излезе с официална информация. Разследващи съобщиха, че в момента текат разпити на близки и приятели на Татяна. На разпит са общински служители. От килъра за сега няма следа.

***************

По повод на убийството на Татяна Стоянова, началник на отдел „Канцелария“ на кмета на Пазарджик, извършено на 12 януари 2015 г., в ОП – Пазарджик е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал.2 от НПК с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествието, съобщиха от Главна прокуратура. Наблюдаващият прокурор е присъствал на първоначалните действия по разследването. Констатирано е, че Татяна Стоянова е простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа на 12.01.2015 г., които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстоят редица процесуално-следствени действия, а също и оперативни мероприятия за постановяване на извършителя на престъплението:

- Допълнителен оглед на местопрестъплението;

- Оглед и аутопсия на тялото на жертвата;

- Извършване на експертизи – СМЕ, балистична, за ДНК изследване и т.н.

- Претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата;

- Разпити на свидетели;

- Установяване на лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично. При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността, ще бъдат уведомявани своевременно.

http://www.blitz.bg

Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик

 


Сходни връзки

Луксозната кооперация на убитата пиарка вдигната върху общински терен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.73 секунди