изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:03 EEST
ПОЛИЦАИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ БЛОКИРАТ КРЪСТОВИЩЕ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ    
Новини Служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич излизат на протест днес и също се включват в националния мирен протест на колегите си от страната. Те предвиждат за времето от 18 до 19 часа да блокират кръстовището на „Стара къща“, което свързва бул. „25-ти септември”, бул. „3-ти март” и ул. „Отец Паисий”. Протестът се организира от сдружение „Синдикален Алианц „Сигурност“ в МВР“ и от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Очаква се в протеста да се включат около 200-300 служители на Областната дирекция на МВР от Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Албена. Поканили сме приятели и роднини също да се присъединят, каза Васил Василев от структурата в Добрич на „Синдикален Алианц „Сигурност“ в МВР“.  По думите му, целта е да гражданите да се запознаят с наболелите проблеми на работещите в системата на МВР, да има чуваемост. „Няма никаква чуваемост. Министерството на вътрешните работи нехае за нашите проблеми“, заяви Василев. И подчерта, че има само обещания, но никакви резултати. „Трябва да се разбере, че сектор „Сигурност“ струва пари“, каза още той. Недоволството на служителите на МВР в национален мащаб бе предизвикано от орязания бюджет на министерството догодина. В проектобюджета за 2016 година, министърът на финансите е предложил да се намалят заплатите и обезщетенията на служителите на МВР.Премахнати са парите, които са получавали досега служителите на вътрешното министерство за прослужено време. Според служителите това ще намали заплатите в МВР с 40%.
Вчера полицейските синдикати се срещнаха с финансовия министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова. Министрите не са аргументирали пред полицаите новите текстове, според които, при пенсиониране служителите на МВР няма да получават по 20 заплати, а по-малко.
Очаква се в страната да протестират общо 20 000 полицаи.
Хиляди може да напуснат МВР, ако Владислав Горанов намали заплатите, предупредиха синдикатите. НДТ

 


Сходни връзки

ПОЛИЦАИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ БЛОКИРАТ КРЪСТОВИЩЕ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди