изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 10:23 EEST
Глобалното затопляне ни носи невиждани аномалии | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Глобалното затопляне ни носи невиждани аномалии
Автор: Anonymous да 2010-09-19 @ 09:29 EEST

Това за пшеницата и царевицата са пълни глупости. Мексико на каква географска ширина се намира? Да не са закъсали... Но дори и този от статията да е прав, доматите са също добра култура. ;-)

"Глобалното затопляне" първо няма нищо общо със локалните валежи за България, както и с топлия есенно-зимен период тази година (той дори не е започнал, но аз ще се радвам ако е топъл). Ако поразровите за минали данни ще видите, че и през други години е имало подобни локални "аномалии". По геологични данни средната температура на Земята в определени периоди е била значително по-висока от днешната (имам предвид няколко десетки градуса). Ние не знаем кои са причините за тези изменения, но знаем че в момента (от няколко десетки хиляди години) сме в нещо като ледников период, който е по-скоро изключение в климата на Земята.

Преди около век, човечеството не знаеше какво гори в Слънцето и периодически се насаждаха психози, че видите ли утре то може и да ни погълне. Днес и децата знаят, че това ще стане едва след около 5 млрд. години, когато нас и вас няма да ни има. И понеже трябва да се поддържа напрежението различни организации, подбутвани от този или онзи чичко-паричко опитват да всяват излишна паника в главите на хората.

Има по-важни въпроси, за които по-малко се говори, например изчерпването на залежите от енергоизточници - въглища и нефт. Хората тихомълком си строят ядрени централи, а вий си говорете за глобалното затопляне.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди