изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:27 EEST
АДВОКАТ ВИОЛЕТА ДОБРЕВА: "КУЧЕТО МИМА БЕ ДАДЕНО В ГЕРМАНИЯ САМО ЗА ЛЕЧЕНИЕ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АДВОКАТ ВИОЛЕТА ДОБРЕВА: "КУЧЕТО МИМА БЕ ДАДЕНО В ГЕРМАНИЯ САМО ЗА ЛЕЧЕНИЕ"
Автор: Anonymous да 2011-02-05 @ 13:05 EET

Von:

"Violeta Dobreva" <dobreva@gmail.com>

An:

"Grigor Dimitrov" <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>

Betreff:

Èíôîðìàöèÿ

Datum:

21. Apr 2010 08:01

 

 

 

Здравейте г-н Димитров,

Пиша ви по няколко  основни въпроса:

Първо- във връзка с Мими
-Предполагам, че  както Вие имате много имате много ангажименти , а и Ева е много заета с ежедневните грижи  по Мими , но трябва да получаваме ежедневно макар и кратка информация и снимки  за Мими  .
 Това е необходимо поради факта , че по този начин не се забравя проблема , защото  това се отразява на две неща- първо - поддържа се общественото напрежение във връзка с промяна на Наказателния кодекс  и второ-поддържа се  интереса към дарителските сметки.  Колкото повече инфо- толкова по-добре!  За това и когато изпратим снимки на Надя Донато, тя гледа да не публукува снимките наведнъж , а по две- по три , за да има непрекъснато материал за информация. Така като подава инфо капка- по капка, провокира интереса на хората да се включват в кампанията.

Във връзка с РАЗХОДИТЕ- те вече започнаха. Трябва да уточним  това , защото ако фактурите  не бъдат издавани на името на нашето сдружение , аз няма да мога да оправдая разходите и ще ме разпънат на кръст. А знаете , че имаме и "доброжелатели" , които ще ни следят под лупа , и при най-малката счетоводна нередност, ще имат основание да плюят по нас , да ни злепоставят и да искат да ни правят финансови проверки. Трябва да бъда точна във всички разходи.

Във връзка с това кой е СОБСТВЕНИК  на Мима и в чий дом ще живее- На мен и до сега не ми е ясно дали г-жа Ева Линкогел    се нае с трудната задача да бъде попечител на Мими или желае да я осинови. Мен непрекъснато ме атакуват- по телефон, във форуми , с имейли и на лични съобщения- кога ще се върне Мими в България . Когато казах, че ще взема Мими  поех един изключетелен ангажимент, като съзнавах , че ще ми бъде много трудно. С Катя оформихме паспорт на мое име още  на 30 март- деня в който е взехме.  Г-жа Линкогел е един изключетелен човек и съм сигурна , че тя много ще се грижи за Мими ако остане при нея. Така аз ще имам повече време за работата на сдружението и за всички останали бездомници. Но за сега трябва да поддържаме мнението , че Мими ще върне в България след лечението!  Мисля , че то ще продължи няколко месеца и до тогава страстите  ще позатихнат и ще намерим подходящ мотив, за да кажем, защо тя ще остане в Германия / ако г-жа Линкогел е решила да я осинови/ , но за сега  това не трябва да излиза наяве и трябва да се поддържа мнението , че Мими ще се върне при мен.  А истината е , че случаят с нея е специален-  по стечение на обстоятелствата тя стана символ на националния протест  срещу насилието  и за това общото мнение е , че трябва да живее в България.

По отношение на д-р Данков- Не знам по какъв начин Вие държите връзка с него- по имейл или само по телефон. И кой ви изпраща информация  и снимки за дейността на приюта в Шумен? Тук Катя се справя чудесно с това , но от  Шумен  нямаме информация.  Такава информация излиза единствено от Тонка Петрова , но тя я разпраща до други / включително и до Жени Попова/  а не действа като човек който да отразява дейността на вашия приют!  Така вместо да се отразява информация за Вашата дейност , нещата се размиват и други , включително и Ж.Попова се възползват от това и разпространяват информация от свое име и си пишат актив  без да имат нищо общо с цялата работа. Така , д-р Данков прибра и лекува кученцето от Шумен- ул."Боримечка" и на Ж.Попова на сайта цъфна информация   , вместо да излезе такава на вашия или на нашия сайт /знаете , че ако беше излязно на нашия сайт, то щеше да бъде  за да се отрази дейността на немското дружество/ .  В момента д-р Данков лекува и другото кученце- Надежда от Разград.  Едното му краче беше направо размазано и не знам дали ще може да се спаси.  Но това трябва да каже д-р Данков.  И трябва да се сложи информация и за двете кученца и на Вашия и на нашия сайт, защото  иначе   не се дава публичност на всичко , което прави немското дружество.

За ФИЛМА- Другото , за което ме притискат- да се прави филм от Анимал планет и от Нешенъл георгафик за лечението на Мими. Казах им , че не мога да им отговоря  докато г-жа Линкогел не даде съгласието си. Какво да отговоря?

Надя Донато продължава да раздухва въпроса в САЩ. Сега се опитва да разпространи случая чрез SNN   и  чрез известни журналисти и  известни личности- така поддържа интереса към дарителската сметка.

Този господин Виктор много се изхвърляше ,  и ни обвиняваше че ние сме се  забавили с лечението на Мими, и че ако сме я  дадели на него ще направи чудеса. Ами да го видя какво ще направи сега с белградското куче МИЛА- уж  и там си предложил услугите , а кучето още си стои в Белград и не знам кой се грижи за него и какво ще става .

Очакваме информация за операцията и за това какво е казал доктора- какви са шансовете за Мими! Ако г-жа Линкогел има възможност, да прави повече снимки   от ежедневието на Мими.

Поздрави- Виолета
 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.46 секунди