изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:13 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 480 000 Т ПШЕНИЦА - ПРОИЗВЕДЕНИ В ДОБРИЧКО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 480 000 Т ПШЕНИЦА - ПРОИЗВЕДЕНИ В ДОБРИЧКО
Автор: Anonymous да 2007-08-20 @ 14:15 EEST

Защото се е увеличила за 10 год. цената на енергоизточниците, а също и на зърното, както у нас, така и по света. А и заплатите вече не са по 35 долара на месец. Сега един общ работник се цупи на 400-500 лв. При курс 1,45 лв. за долар сам изчисли колко прави това. А производителността в същото време не е нарастнала много.

Зад всички тези обстоятелства има и определен спекулативен елемент, разбира се. Но неговото влияние в момента определено се компенсира от равновесното състояние на микропазара.

По принцип е безумно Държавата да опитва да подбие цената на хлебното зърно, защото просто много по-ефективно е да се приложи друга тактическа схема, при която се използват заместители.  Например  ориз, картофи и др. Просто населението ще ограничи консумацията на хляб. Нищо страшно не произтича от това. Германия, Полша или Китай не са изчезнали от света заради това, че не "муат" бял хляб като разпрани. А в Китай, друже,  дори кюфтетата са дифецитни. :-))

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди